current views are: 9

18 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:54

Ν. Κασιμάτη: Ο Π. Φύσσας με τη ζωή του αγωνίστηκε εναντίον του νεοναζισμού και με τον θάνατό του τον αποκάλυψε

Με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Δημοσίευση 12:54’

Με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Με αφορμή την συμπλήρωση τεσσάρων χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλη της Χρυσής Αυγής η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη έκανε την ακόλουθη δήλωση:”Ανάμεσά μας ζούσε ένας άνθρωπος που αγαπούσε τους ανθρώπους. Κέρδιζε τη ζωή του δουλεύοντας τίμια και έγραφε τραγούδια για να ξυπνάει την κοινωνία, που εκείνος σε πείσμα της σκληρότητάς της νοιαζόταν.

Απόψε στις 17.00 θα είμαστε όλοι στην Αμφιάλη. Να κλίνουμε το γόνυ στο βωμό της θυσίας του Παύλου Φύσσα. Του νεαρού καλλιτέχνη αντιφασίστα, του εργάτη της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης στο Πέραμα, που έμενε στη Σαλαμίνα και δολοφονήθηκε λίγα μέτρα από το πατρικό του στο Κερατσίνι, από χρυσαυγίτικα τάγματα εφόδου που είχαν ξεκινήσει από τη Νίκαια εναντίον του. Πιο δικός μας άνθρωπος θα μπορούσε να ήταν ο Παύλος; Κι έγινε σύμβολο σε όλον τον κόσμο για κάθε δημοκράτη, ως κάποιος που πλήρωσε με τη ζωή του τη στάση του να θέτει δημοσίως ερωτήματα. Ως ένα παιδί της εργατικής τάξης που αντιστάθηκε μέσα σε μια λειτουργικά εκφασιζόμενη κοινωνία και πήρε πάνω του, τη διαφώτισή της. 

Τα μεσάνυχτα 17 προς 18 Σεπτέμβρη 2013 η μαχαιριά στην καρδιά του Παύλου Φύσσα σκότωσε εκείνον, αλλά και κάθε πρόσχημα για το μιντιακό σύστημα και τους ψηφοφόρους που έβαλαν τη Χρυσή Αυγή μέσα στη Βουλή, παρέχοντας σε μια εγκληματική οργάνωση δολοφόνων-νεοναζιστών πολιτειακά προνόμια. Από τότε κανείς δεν έχει δικαιολογία πως δεν γνωρίζει τι είναι η ΧΑ κι ούτε βέβαια μπορεί να προτείνει ανερυθρίαστα τη μετατροπή του νεοναζιστικού μορφώματος σε “σοβαρή ΧΑ”.

Ο Παύλος Φύσσας με τη ζωή του αγωνίστηκε εναντίον του φασισμού και με τον θάνατό του τον αποκάλυψε. Η δολοφονία Φύσσα λοιπόν, ανήκει στη σύγχρονη ελληνική και ευρωπαϊκή πολιτική και κοινωνική Ιστορία. Γι’ αυτό η δική και η καταδίκη των δολοφόνων του, της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ, είναι τόσο σημαντική. Είναι απαίτηση να υπάρξει ευρεία κάλυψη της δίκης από τα ΜΜΕ, να γίνει κτήμα όλων στην Ελλάδα και  παγκοσμίως το περιεχόμενό της, και να εξασφαλισθούν από το Υπουργείο Δικαιοσύνης οι συνθήκες για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωσή της και την απονομή δικαιοσύνης. Το χρωστάμε στον Παύλο, στην Ιστορία, στα παιδιά μας. Και στη μάνα του, τη Μάγδα.Ποτέ πια φασισμός και ναζισμός” καταλήγει η κ. Κασιμάτη 


σχετικα αρθρα