current views are: 14

19 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:06

Λ. Αυγενάκης: Μετρ της προπαγάνδας o ΣΥΡΙΖΑ με δημοσκοπικές σαπουνόφουσκες

«Είναι ντροπή να αντιμετωπίζουν με επικοινωνιακούς όρους μια τεράστια οικολογική καταστροφή που απειλεί την δημόσια υγεία», δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του “Alpha”

Δημοσίευση 12:06’

«Είναι ντροπή να αντιμετωπίζουν με επικοινωνιακούς όρους μια τεράστια οικολογική καταστροφή που απειλεί την δημόσια υγεία», δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του “Alpha”

«Είναι ντροπή να αντιμετωπίζουν με επικοινωνιακούς όρους μια τεράστια οικολογική καταστροφή που απειλεί την δημόσια υγεία», δήλωσε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του “Alpha” , ο Γραμματέας Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης. Στην εκπομπή ήταν επίσης καλεσμένος και ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πάνος Ρήγας.

Καλούμενος να σχολιάσει ρεπορτάζ της εκπομπής αναφορικά με τους μετανάστες που βρίσκονται στοιβαγμένοι στο Αστυνομικό Τμήμα της Ρόδου ο Γραμματέας της Ν.Δ. δήλωσε: «Επί των ημερών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δυστυχώς, έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες εικόνες “φιλοξενίας” προσφύγων. Εικόνες ντροπής που μαρτυρούν την ανύπαρκτη μεταναστευτική πολιτική της Κυβέρνησης, καταδεικνύουν ένα ανύπαρκτο υπουργό και τη δεσπόζουσα αδυναμία διαχείρισης της κατάστασης.(…)Σε τέτοιες καταστάσεις θα πρέπει να υπάρχει άμεση πρωτοβουλία από την εκάστοτε Κυβέρνηση ωστόσο, η σημερινή Κυβέρνηση επιδεικνύει απραξία».

Στο επιχείρημα του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ περί υψηλής απορρόφησης κονδυλίων για το μεταναστευτικό ο κ. Λ. Αυγενάκης σχολίασε: «Είναι γεγονός πως είστε πρωταθλητές στην απορρόφηση κονδυλίων σχετικά με την μεταναστευτική κρίση, όχι όμως και σε ό,τι αφορά την παραγωγή πολιτικής και κυρίως αποτελεσμάτων».

Στις επικρίσεις του κ. Π. Ρήγα για την διαχείριση του ζητήματος από την προηγούμενη κυβέρνηση της Ν.Δ., αλλά και την στάση το κόμματος ως αντιπολίτευση ο Γραμματέας της Ν.Δ. τόνισε πως: «Την στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε επισκέψεις σε χώρους “φιλοξενίας”, ο ΣΥΡΙΖΑ κρυβόταν, καθώς το κλίμα στις δομές αυτές είναι ιδιαίτερα δυσμενές κατά της Κυβέρνησης με πλήθος καταγγελιών για αδιαφορία, απραξία, ολιγωρία και κακή διαχείριση πόρων, ανθρωπίνων και υλικών».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος ο κ. Λ. Αυγενάκης προσέθεσε: «Προτείνω, λοιπόν, στον ΣΥΡΙΖΑ αντί να κατηγορούν την προηγούμενη κυβέρνηση να πάνε κλιμάκια του κόμματός τους να δουν από κοντά την κατάσταση στα νησιά του Αιγαίου και να διαπιστώσουν, αν γίνεται ορθή διαχείριση χρήματων, αν το προσωπικό όντως απασχολείται ή είναι εικονικό, αν τα χρήματα αντιστοιχούν σε ισάξιες φαγητού κ.ο.κ.».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων σχετικά με non-paper που εξέδωσε η «Κουμουνδούρου» και εάν θεωρεί έγκυρα τα δημοκοπικά ευρήματα της εταιρείας πάνω στα οποία βασίζεται το εν λόγω non-paper, ο Γραμματέας της Ν.Δ. σημείωσε: «Ποια είναι η εταιρεία αυτή; Υπάρχει; Και αν ναι, γιατί δεν ανήκει στο μητρώο με τις επίσημα καταγεγραμμένες εταιρίες δημοσκοπήσεων;» 

Και συνέχιζε λέγοντας: «Ο κ. Παππάς αρχικά προσπαθούσε να στήσει κανάλια, έπειτα στήνει εφημερίδες λες και είναι τραπουλόχαρτα και τώρα βλέπουμε πως στήνει εταιρίες δημοσκοπήσεων σαπουνόφουσκες που δεν υπάρχουν, ωστόσο τα ευρήματά τους γίνονται πρωτοσέλιδα. Μιλάμε για οχήματα προπαγάνδας. Ένας είδος στο οποίο οι  κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ είναι μετρ».

Ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση ο Γραμματέας της Ν.Δ. δήλωσε πως η εν λόγω δημοσκόπηση αποτελεί: «Μια απέλπιδα προσπάθεια διαχείρισης μιας “μαύρης εβδομάδας” που στιγματίστηκε από τη τεράστια οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού και την αποδεδειγμένη κυβερνητική ολιγωρία, του κ. Κουρουμπλή και του κ. Τσίπρα οι οποίοι ούτε καν κοκκίνησαν από ντροπή για αυτή την κατάντια».

Στο τέλος της συνέντευξης ο κ. Λ. Αυγενάκης δήλωσε: «Εάν κάτι τέτοιο συνέβαινε επί Ν.Δ. ο κ. Ρήγας και όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήταν στα κάγκελα» και συνέχισε λέγοντας:
«Η απελπισία της Κυβέρνησης δεν περιορίζεται. Δεν μπορούν να διαχειριστούν τη θλιβερή εικόνα που παρουσιάζει το κυβερνητικό σχήμα. Είναι ντροπή να αντιμετωπίζουν με επικοινωνιακούς όρους μια τεράστια οικολογική καταστροφή που απειλεί την δημόσια υγεία».


σχετικα αρθρα