ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει ζήτημα λήψης νέων μέτρων για το 2019 και το 2020

Δημοσίευση 20 Σεπτεμβρίου 2017, 13:17 / Ανανεώθηκε 20 Σεπτεμβρίου 2017, 13:57
Δ. Τζανακόπουλος: Δεν υπάρχει ζήτημα λήψης νέων μέτρων για το 2019 και το 2020
Facebook Twitter Whatsapp

Τους πολιτικούς συντάκτες ενημερώνει ο κ. εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Την άποψη ότι δεν υπάρχει ζήτημα λήψης νέων μέτρων για το 2019 και 2020 διατύπωσε ο κ. εκπρόσωπος Δ. Τζανακόπουλος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Σύμφωνα με τον κ. Τζανακόπουλο: «Δεν υπάρχει ζήτημα νέων μέτρων για το 2019-2020. Υπάρχει η βούληση για την ολοκλήρωση του προγράμματος το 2018. Αλλά αν με ρωτάτε για νέα μέτρα, αποτελούν όλα αυτά τα ζητήματα ανοιχτά ερωτήματα για την έξοδο από το πρόγραμμα τον Αύγουστο του 2018». 

Την ίδια στιγμή, ερωτηθείς για την δήλωση του κ. Κουρουμπλή μέσα στη Βουλή ότι «δεν θα παραιτηθεί ποτέ» υπογράμμισε ότι ο κ. Κουρουμπλής τοποθετήθηκε σε πλαίσιο πολιτικής αντιπαράθεσης μέσα στο κοινοβούλιο. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζητήσει την παραίτηση του κ. Τόσκα, του κ. Παππά, του κ. Κουρουμπλή, του κ.Φίλη. Κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά τις απαιτήσεις αυτές του κ. Μητσοτάκη. Ο πρωθυπουργός μπορεί να παύσει όποτε θελήσει,όποιον υπουργό θελήσει, αυτή τη δυνατότητα του δίνει το Σύνταγμα».

Ο κ. εκπρόσωπος μίλησε και για την πορεία της απορρύπανσης στο Σαρωνικό: «Για την πορεία της απορρύπανσης του Σαρωνικού Κόλπου υπάρχει καθημερινή ενημέρωση. Η διαρροή έχει περιοριστεί κατά 99% και το φράγμα που έχει τοποθετηθεί εκμηδενίζει την πιθανότητα εξάπλωσής της. Εντός των επόμενων 30 ημερών, θα έχει ολοκληρωθεί η απορρύπανση της θάλασσας. Στη συνέχεια το βάρος θα δοθεί στον καθαρισμό των βράχων και των ακτών που βρίσκονται πέριξ της θαλάσσιας περιοχής. Θα προχωρήσουμε σε εξονυχιστικούς ελέγχους και θα εξαντλήσουμε όλα τα μέσα όλη την αυστηρότητα ώστε να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους».

Ερωτηθείς για τον αν ο Αλέξης Τσίπρας θα μεταβεί στη Σαλαμίνα απάντησε ότι «Ο πρωθυπουργός έχει συνεχή επικοινωνία για το θέμα, δίνει κατευθύνσεις. Είναι βαρύ το πρόγραμμά του αλλά δεν αποκλείεται να μεταβεί και στην Σαλαμίνα».

Μιλώντας για την σημερινή κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε: «Η ελληνική οικονομία τρέχει πλέον με θετικούς ρυθμούς μεγέθυνσης και αναμένεται να προσεγγίσει το 2% στο τέλος του 2017. Η ανεργία έχει περιοριστεί κατά 6 ποσοστιαίες μονάδες και συνεχίζει να βαίνει μειούμενη. Οι δημοσιονομικές επιδόσεις, για μία ακόμη χρονιά κινούνται πάνω από το στόχο. Η πορεία των εσόδων μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι θα μπορέσουμε να αποδώσουμε το ποσό της υπεραπόδοσης σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, αναβαθμίζουν διαρκώς τη θέση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας».

Σύνεχισε, δε, λέγοντας: «Ήδη το α’ 4μηνο είχαμε εισροή 1,4 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία από άμεσες ξένες επενδύσεις. Οι άμεσες ξένες επενδύσεις το 2016 σημείωσαν υψηλό δεκαετίας, ενώ για το 2017 αναμένεται να καταγραφεί περαιτέρω βελτίωση. Η χώρα επέστρεψε ξανά - έστω σε δοκιμαστικό επίπεδο - στις αγορές χρήματος. Στόχος είναι μέσα στο Νοέμβριο να έχει κλείσει η πλειονότητα των ζητημάτων, ώστε να ολοκληρωθεί τάχιστα η τρίτη αξιολόγηση».

Ο κ. Τζανακόπουλος σχολίασε και την προσφυγή της ΝΔ στο ΕΣΡ για τις δημοσκοπήσεις: «Η ΝΔ βρίσκεται σε δύσκολη θέση γιατί καταρρέει το αφήγημά της. Ολοκληρώνεται το στρατηγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει οδηγήσει τον εαυτό της».

Την ίδια στιγμή, ο κ. εκπρόσωπος διέψευσε ότι στο Μέγαρο Μαξίμου υπάρχει δυσαρέσκεια για τον υπουργό Ναυτιλίας: «Δεν υπάρχει δυσαρέσκεια για τον κ. Κουρουμπλή. Αυτό που βλέπουμε είναι ότι γίνεται η μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια απορρύπανσης και καθαρισμού των ακτών και σε αυτό το επίπεδο θα κριθεί ο κ. Κουρουμπλής, και όχι σε επικοινωνιακό».