current views are: 3

21 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση08:17

Ερώτηση ΝΔ για τον συνεργάτη του Γ. Βαρουφάκη, Γκλεν Κιμ

Δημοσίευση 08:17’

Με δεδομένο ότι ο κ. Γκλεν Κιμ, συνεργάτης του κ. Βαρουφάκη στην κατάρτιση του «plan X», παραμένει ακόμη σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών, πέντε βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με ερώτησή τους στη Βουλή, ζητούν διευκρινίσεις για την ιδιότητα, τη σχέση εργασίας και τις αμοιβές του.

Επισημαίνουν ότι – όπως περιγράφει ο κ. Γκαλμπρέιθ στο βιβλίο του – το «Σχέδιο Χ», στην κατάρτιση του οποίου συμμετείχε ο κ. Κιμ, περιελάμβανε «την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, την επιστράτευση των δημοσίων υπαλλήλων, την εθνικοποίηση της Τράπεζας της Ελλάδος, τον επαναπροσδιορισμό των καταθέσεων σε νέα δραχμή, καθώς και έκτακτα μέτρα για την εγγύηση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας».

Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζουν ακόμη ότι, «τον Ιούλιο 2017, με ομιλία του στην Ιταλία, ο κ. Γ. Κιμ, έκανε λόγο για δημιουργία ενός παράλληλου συστήματος πληρωμών με διάθεση κουπονιών σε δημοσίους υπαλλήλους, αντί μισθού» και ρωτούν τον Υπουργό Οικονομικών:

«1. Ποια είναι επισήμως η ιδιότητα του κ. Γ. Κιμ από το 2015 έως και σήμερα;

2. Τι σχέση εργασίας είχε ο κ. Γ. Κιμ και τι αμοιβές προέβλεπε η σύμβαση εργασίας του;

3. Ποιο είναι το συνολικό ύψος αμοιβών που έλαβε ο κ. Γ. Κιμ, συμπεριλαμβανομένων τυχόν πρόσθετων παροχών, όπως οδοιπορικά και λοιπές αποζημιώσεις;

4. Δημοσιεύματα στο διεθνή Τύπο αναφέρουν ότι έχει διατελέσει, ταυτόχρονα, και σύμβουλος, κατά τη διάρκεια της τελευταίας διετίας, σε funds του εξωτερικού, που τοποθετούνται σε ελληνικά ομόλογα. Στη σύμβασή του υπήρχε σαφής ρήτρα αποκλειστικότητας και εμπιστευτικότητας, αποκλείοντας πιθανή εσωτερική πληροφόρηση;

5. Να κατατεθούν όλα τα έγγραφα και δικαιολογητικά (π.χ. σύμβαση) από τα οποία να προκύπτουν η ιδιότητα και σχέση εργασίας, οι συνολικές αμοιβές που προβλέπει η σύμβαση και έχει εισπράξει, καθώς και αν σε αυτήν περιλαμβάνονται ρήτρες αποκλειστικότητας και εμπιστευτικότητας».

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές κύριοι Σταϊκούρας Χρήστος, Βεσυρόπουλος Απόστολος, Δήμας Χρήστος, Φορτσάκης Θεόδωρος, Μπούρας Αθανάσιος.


σχετικα αρθρα