current views are: 8

21 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση08:51

Φ. Γεννηματά: «Δεν θα συνεχιστεί η εξαπάτηση του λαού στις δικές μας πλάτες»

Δημοσίευση 08:51’

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στον Real FM.

Σε ερώτηση για την τροπολογία Κοντονή για την Τουρκική Ένωση Ξάνθης, η οποία αποσύρθηκε κατόπιν διαφωνίας του συγκυβερνώντος κόμματος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, αλλά και πιέσεων από Νέα Δημοκρατία και Δημοκρατική Συμπαράταξη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δήλωσε:

«Η κυβέρνηση, ή διαθέτει δεδηλωμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία ή όχι. Πλειοψηφία α λα καρτ δεν μπορεί να υπάρχει».

Σχετικά με την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να καταψηφίζει κάθε ρύθμιση που θα υπάρχει ενδοκυβερνητική διαφωνία απάντησε:

«Εμείς δεν δείξαμε κακοπιστία εξ’ αρχής. Αλλά έχουμε έναν ΣΥΡΙΖΑ που κλείνει το μάτι στους προοδευτικούς πολίτες και έχουμε και τους ΑΝΕΛ που κλείνουν το μάτι στους υπερσυντηριτικούς και ακροδεξιούς. Τελικά υπάρχει κυβέρνηση στον τόπο; Και τι πρόσημο έχει αυτή; Αυτό το μόρφωμα πρέπει να μας πει αν διαθέτει τη δεδηλωμένη και ποιο είναι το πρόσημό του; Άν δεν συμφωνούν γιατί συγκυβερνούν; Η εξαπάτηση δεν θα συνεχιστεί στις δικές μας πλάτες».

Η κ. Γεννηματά, εξαπέλυσε στη συνέχεια επίθεση, στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τη δήλωσή του για τα 2,5 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ:

«Χθες μας είπε Αυτά τα 2μισι χρόνια που κυβερνά, κολυμπά λέει στη θάλασσα με το κεφάλι έξω. Εγώ του απαντώ ότι κολυμπάει γιατί απλά τα έκανε θάλασσα. Και μάλιστα μία μαύρη θάλασσα. Από την οικολογική καταστροφή που κανένας δεν έχει πάρει την ευθύνη και ο πρωθυπουργός ασχολήθηκε 6 μέρες μετά με αυτό το θέμα και από την άλλη έχουν δεσμεύσει τη χώρα μέχρι το 2060».


σχετικα αρθρα