current views are: 9

22 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:04

Η ατάκα της Μ. Σπυράκη που προκάλεσε αμηχανία στον Αλ. Τσίπρα

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σε forum που διεξάγεται στα Χανιά για το Περιβάλλον μίλησε για την ανάγκη να περιοριστεί επιτέλους η χρήση μαζούτ. Ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την ανικανότητα της κυβέρνησης στην διαχείρηση της κρίσης με την πετρελαιοκηλίδα

Δημοσίευση 12:04’
αρθρο-newpost

Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη σε forum που διεξάγεται στα Χανιά για το Περιβάλλον μίλησε για την ανάγκη να περιοριστεί επιτέλους η χρήση μαζούτ. Ενώ δεν παρέλειψε να σχολιάσει την ανικανότητα της κυβέρνησης στην διαχείρηση της κρίσης με την πετρελαιοκηλίδα

Στα Χανιά όπου διεξάγεται το forum «Καθαρή ενέργεια για τα νησιά της Ευρωπαϊκής ‘Ένωσης», που διοργανώνεται από την Γενική Διεύθυνση Ενέργειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, γράφτηκε το πιο πρόσφατο επεισόδιο της αντιπαράθεσης ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη Νέα Δημοκρατία για την περιβαλλοντική καταστροφή στον Σαρωνικό.

Στον απόηχο του ναυαγίου του «Αγία Ζώνη ΙΙ» ο Πρωθυπουργός ανέβηκε στο βήμα τονίζοντας ότι «Η προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος αποτελεί προτεραιότητα για εμάς», σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση του έχει φέρει την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος στο κέντρο της πολιτικής ατζέντας.
Το γάντι σήκωσε λίγα λεπτά αργότερα η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μαρία Σπυράκη, η οποία χαιρέτησε το φόρουμ ως εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Αφού ξεκαθάρισε ότι το forum δεν προσφέρεται για πολιτική αντιπαράθεση, η κ. Σπυράκη υπενθύμισε στους παραβρισκόμενους ότι δεν έγινε καμία διαχείριση της κρίσης στον Σαρωνικό, υπενθυμίζοντας τις ευθύνες της κυβέρνησης του κ. Τσίπρα, ο οποίος την παρακολουθούσε από την πρώτη σειρά.

«Δώδεκα μέρες μετά από μια τεράστια περιβαλλοντική καταστροφή, η συγκυρία είναι τραγική αλλά και η πλέον κατάλληλη για να συζητήσουμε την ανάγκη για καθαρότερη ενέργεια και τον περιορισμό μονάδων που λειτουργούν με μαζούτ. Είναι απαραίτητο να μην επιτρέψουμε να επαναληφθούν περιστατικά όπως αυτά στο Σαρωνικό με την πετρελαιοκηλίδα που έπληξε ένα μεγάλο μέρος του παράκτιου μετώπου της Αττικής. Δεν είναι εδώ το κατάλληλο πλαίσιο για να κάνουμε πολιτική αντιπαράθεση, αλλά είναι προφανές ότι από αυτή την κρίση έλλειψε η διαχείρηση.

Ωστόσο είμαστε εδώ για να συζητήσουμε υπεύθυνες πολιτικές που θα μπορούσαν στο μέλλον να ελαχιστοποιήσουν την εξάρτηση από το μαζούτ αξιοποιώντας τις ενεργειακές δυνατότητες των νησιωτικών περιοχών στην Ελλάδα”, τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Σπυράκη, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα στο τέλος της ομιλίας της.

Την έναρξη του forum χαιρέτησαν με παρεμβάσεις τους ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο Επίτροπος Ενέργειας Miguel Arias Canete, ο Υπουργός Ενέργειας της Μάλτας Joe Mizzi, η Ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη, εκπροσωπώντας το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ο Pierre Jean Coulon, εκπροσωπώντας την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.


σχετικα αρθρα