current views are: 7

22 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:37

Κεντροαριστερά: Κατέθεσαν όλοι οι υποψήφιοι τις υπογραφές – Θολό τοπίο για την ημερομηνία των εκλογών

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αλιβιζάτος, «μετά τη διεξαγωγή του σχετικού ελέγχου, η επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τον οριστικό πίνακα των υποψηφίων εντός της προσεχούς εβδομάδος».

Δημοσίευση 12:37’
αρθρο-newpost

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αλιβιζάτος, «μετά τη διεξαγωγή του σχετικού ελέγχου, η επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τον οριστικό πίνακα των υποψηφίων εντός της προσεχούς εβδομάδος».

Ένα βήμα πιο κοντά στις κάλπες για την ηγεσία στην Κεντροαριστερά έγινε σήμερα, Παρασκευή, αν και παραμένει θολό το τοπίο με την ακριβή διεξαγωγή των εκλογών έπειτα από την απάντηση της Vodafone την Πέμπτη στην επιτροπή Αλιβιζάτου ότι δεν προλαβαίνει να έχει έτοιμα τα συστήματα διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων μέχρι τις 5 Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή ολοκληρώθηκε η διαδικασία κατάθεσης των υποψηφιοτήτων καθώς όλοι όσοι κατέρχονται στον προεκλογικό αγώνα έδωσα στο γραφείο του Ν. Κ. Αλιβιζάτου φάκελο υπογραφών υποστήριξης, τηρώντας τη προθεσμία που είχε τεθεί.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Αλιβιζάτος, «μετά τη διεξαγωγή του σχετικού ελέγχου, η επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει τον οριστικό πίνακα των υποψηφίων εντός της προσεχούς εβδομάδος». Θα προηγηθεί, τις επόμενες ημέρες, δειγματοληπτικός έλεγχος των υπογραφών ανά περιφέρεια της χώρας.

Εκτός από τη κ. Φώφη Γεννηματά που είχε πρώτη καταθέσει πρώτη 1.200 υπογραφές νέων και σήμερα κατέθεσε συνολικά 12.500 υπογραφές που συνιστούν δίκτυο υποστηρικτών της, τις απαραίτητες υπογραφές (πάνω από 1.000) είχε καταθέσει και ο κ. Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε συνολικά 5.000 υπογραφές από την Ελλάδα, καθώς και 300 υπογραφές από Έλληνες του εξωτερικού. Οι 2.000 υπογραφές είναι από την Αττική, 1.000 από τη Μακεδονία, 1.000 από την Κρήτη και 1.000 από τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας.

Ο κ. Νίκος Ανδρουλάκης κατέθεσε 1.700 υπογραφές στήριξης της υποψηφιότητάς, μικρό μέρος των χιλιάδων υπογραφών που συνελέγησαν από όλες τις περιφέρειες της χώρας αλλά και από Έλληνες που διαμένουν στο εξωτερικό.

Περίπου τον ίδιο αριθμό συγκέντρωσε ο κ. Δημήτρης Τζιώτης, ενώ ο πρώην πρύτανης του ΟΠΑ Κωνσταντίνος Γάτσιος συγκέντρωσε 4.632 υπογραφές.

Ο κ. Γιώργος Καμίνης έχει καταθέσει 1.800 υπογραφές από όλη την Ελλάδα και από 20 ευρωπαϊκές πόλεις.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν αποστείλει στον κ. Αλιβιζάτο τις απαιτούμενες υπογραφές ο κ. Γιάννης Μανιάτης, 1.250, εκ των οποίων αρκετές από Έλληνες του εξωτερικού, 2.300 υπογραφές ο κ. Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ενώ ο κ. Απόστολος Πόντας περίπου 1.500 υπογραφές.

Θολό τοπίο με τις ημερομηνίες

Προς το παρόν ωστόσο παραμένει ανοιχτό το ζήτημα της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών. Και αυτό γιατί η Vodafone σε επιστολής της προς τον κ. Αλιβιζάτο επεσήμανε πως  μπορεί να αναλάβει εξ ολοκλήρου μονάχα το έργο της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των εκλογικών τμημάτων, ενώ απαντά αρνητικά στην πρόταση για ψήφο εξ αποστάσεως. Αξίζει να σημειωθεί πως η «ηλεκτρονική» ψηφοφορία ήταν πρόταση του Σταύρου Θεοδωράκη, την οποία και δέχτηκε η Φώφη Γεννηματά, υπό τον όρο να τεθούν αυστηρές προϋποθέσεις.

Παράλληλα, η εταιρία – η οποία και είχε δείξει ενδιαφέρον να αναλάβει τη διαδικασία- τονίζει στην απάντησή της πως δεν θα προλάβει να έχει έτοιμα τα ηλεκτρονικά συστήματα στις ημερομηνίες που έχουν οριστεί για την εκλογέςδηλαδή στις 5 και 12 Νοεμβρίου. Σε αυτό το πλαίσιο, προτείνει οι κάλπες για την Kεντροαριστερά να στηθούν στις 4 Φεβρουαρίου, ενώ ως αμοιβή ζητεί το ποσό των 900.000 ευρώ, το οποίο είναι αντίστοιχο με αυτό που εισέπραξε από την διαδικασία για εκλογή προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.

Την ενημέρωση έκανε, με ανακοίνωσή του χτες Πέμπτη, ο πρόεδρος της επιτροπής, Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος επισημαίνει ότι «αναμένει τις προσφορές των εταιρειών ΟΤΕ και WIND, προς τις οποίες έχει ήδη απευθυνθεί, ζητώντας τους να διευκρινίσουν αν μπορούν να εξασφαλίσουν τα ανωτέρω κατά τις υποδειχθείσες ημερομηνίες, δηλαδή στις 5 και 12 Νοεμβρίου 2017, και με ποιο κόστος».


σχετικα αρθρα