current views are: 7

22 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση18:23

Συστάσεις σε Παναγιώτη Κουρουμπλή για λιγότερες δηλώσεις – Τα σενάρια για το μέλλον του

Αναστάτωση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις τοποθετήσεις του υπουργού

Δημοσίευση 18:23’

Αναστάτωση στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ για τις τοποθετήσεις του υπουργού

Ασφαλείς πληροφορίες μιλούν για συστάσεις που έγιναν άνωθεν στον Παναγιώτη Κουρουμπλή προκειμένου να είναι πιο φειδωλός στις δηλώσεις και στις δημόσιες εμφανίσεις του από εδώ και πέρα.

Η δυσαρέσκεια που υπάρχει για τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου, είναι δεδομένη και εστιάζεται ειδικά στον επικοινωνιακό χειρισμό που έγινε από την πλευρά του υπουργού Ναυτιλίας. Όπως είχε δημοσιεύσει το newpost.gr η μεγαλύτερη αναστάτωση υπάρχει στις τάξεις της κοινοβουλευτικής ομάδας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα δεν αποκλείεται η σημερινή αποστροφή του στη Βουλή πως «άλλοι θα κρίνουν αν θα παραιτηθώ» σε αντίθεση με το «δεν θα παραιτηθώ» προς τον κ. Μητσοτάκη να είναι αποτέλεσμα αυτών των συστάσεων.

Δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν πως πρώτα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία της απορρύπανσης και μετά να αποδοθούν οι όποιες πολιτικές ευθύνες.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που δεν έχει ξεκαθαρίσει έως τώρα είναι ποια στάση θα τηρήσει ο πρωθυπουργός.

  • Κορυφαίο στέλεχος τόνιζε στο newpost.gr πως «όταν ξεσηκώνονται όλοι και στοχεύουν έναν υπουργό δεν υπάρχει καμία περίπτωση ο πρωθυπουργός να τον αφήσει ακάλυπτο», αποκλείοντας να υπάρχουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα. Υπογράμμιζε μάλιστα και τη στάση που έχει τηρήσει και η αξιωματική αντιπολίτευση τις τελευταίες ημέρες.
  • Σύμφωνα με την άλλη άποψη η θύελλα που έχει προκληθεί και η δυσαρέσκεια από «κάτω προς τα πάνω» για το πρόσωπό του υπουργού Ναυτιλίας είναι δύσκολο να τον κρατήσει στη θέση του. Φωτογραφίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον επόμενο ανασχηματισμό όποτε και αν αυτός γίνει.
  • Η τρίτη πιο αυστηρή γραμμή, η οποία αποτελεί και μειοψηφία, είναι από στελέχη που υποστηρίζουν πως ο κ. Κουρουμπλής έκανε λανθασμένους χειρισμούς, ειδικά στο επικοινωνιακό κομμάτι, οπότε θα έπρεπε να αναλάβει την πολιτική ευθύνη.

σχετικα αρθρα