«Δεν είναι ώρα ούτε να θριαμβολογήσουμε, ούτε να εφησυχάσουμε. Να δώσουμε δηλαδή την εντύπωση στους Έλληνες πολίτες που ασφαλώς δοκιμάζονται από πολύ δύσκολα μέτρα αυτή τη στιγμή και θα εξακολουθήσουν να δοκιμάζονται, ότι τα χειρότερα πέρασαν, το κακό τέλειωσε και ότι από εδώ και πέρα όλα θα είναι πιο ρόδινα. Αυτό δεν ισχύει». Αυτό δήλωσε, μεταξύ των άλλων, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα ο βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος στο ραδιόφωνο του FLASH.

Ακολουθούν σημεία της συνέντευξης:


Για τις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής ο βουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «ορισμένα συμπεράσματα όπως η παράταση της αποπληρωμής του χρέους ή η μείωση των επιτοκίων με βάση τα οποία η Ελλάδα θα αποπληρώσει το χρέος της, είναι θετικά σημεία. Αυτά είναι σημεία άλλωστε που εμείς από την αρχή ζητάγαμε από τον κ. Παπανδρέου να διαπραγματευτεί και εκείνος δεν το έκανε…» και συνεχίζει λέγοντας ότι « η κόκκινη γραμμή της συμμετοχής των ιδιωτών εξακολουθεί να υπάρχει. Πρέπει να δούμε ποιες ακριβώς θα είναι οι επιπτώσεις, οι ουσιαστικές πραγματικές επιπτώσεις της συμμετοχής των ιδιωτών».

Ο κ. Αντώναρος επεσήμανε επίσης ότι «η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή από το 2008 είχαμε εγγυηθεί με δικές μας πρωτοβουλίες και χωρίς να υπάρχει τότε άμεσος κίνδυνος τις τραπεζικές καταθέσεις όλων των Ελλήνων πολιτών μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ. Ποσό δηλαδή υπερδιπλάσιο από αυτό που μας υποχρέωνε να κάνουμε η Ευρωπαϊκή Ένωση ακριβώς για να δείξουμε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι θωρακισμένο. Τέλος, δεν μπορούμε να αγνοούμε τις τοποθετήσεις των διεθνών αγορών και αυτό θα φανεί από τη Δευτέρα. Θέλω να πιστεύω ότι οι αντιδράσεις αυτές δεν θα είναι αρνητικές.»


Για τις δηλώσεις Παπανδρέου στο Υπουργικό Συμβούλιο

«Παρακολούθησα με έκπληξη τις πρώτες κουβέντες του Πρωθυπουργού του κ. Παπανδρέου στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο. Γιατί έκανε αυτό το οποίο πρέπει να αποφύγουμε να κάνουμε όλοι μας. Είτε να θριαμβολογήσουμε, είτε να εφησυχάσουμε. Να δώσουμε δηλαδή την εντύπωση στους Έλληνες πολίτες που ασφαλώς δοκιμάζονται, από πολύ δύσκολα μέτρα αυτή τη στιγμή και θα εξακολουθήσουν να δοκιμάζονται, ότι τα χειρότερα πέρασαν, το κακό τέλειωσε και ότι από εδώ και πέρα όλα θα είναι πιο ρόδινα. Αυτό δεν ισχύει.

Σήμερα, μια μεγάλη εφημερίδα που δεν πρόσκειται στον χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης… γράφει ότι η Ελλάδα είναι πειραματόζωο. Δοκιμάζεται ένα σχέδιο για πρώτη φορά που δεν ξέρουμε ούτε τι επιπτώσεις θα έχει ούτε τι αποτελέσματα».

Για την κυβέρνηση Καραμανλή

Υπάρχει μια φοβερή διαστρέβλωση των οικονομικών στοιχείων τα οποία παρέδωσε η Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει μια φοβερή ευθύνη του ΠΑΣΟΚ για το τι έκανε το τελευταίο τρίμηνο του 2009 που κυβέρνησε εκείνο. Καθώς και το τι δεν έκανε τους πέντε πρώτους μήνες του 2010 και το γιατί ο κ. Παπανδρέου μας οδήγησε στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Όλα αυτά δεν είναι προϊστορία. Είναι χθεσινή ιστορία, χθεσινά γεγονότα. Και για αυτά ο κ. Παπανδρέου θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις. Όπως θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για όλα αυτά που κάνουν οι Υπουργοί του και βγάζει ο ένας το μάτι του άλλου με φοβερά αρνητικές συνέπειες για την οικονομία και την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό. Και αναφέρομαι βεβαίως στο πρόσφατο συμβάν μεταξύ του κ. Ρέππα και του κ. Ραγκούση.


Για την ψηφοφορία στη Βουλή για την SIEMENS

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Το ίδιο ναυάγιο είδαμε και στην υπόθεση του Βατοπεδίου. Όπου οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ δεν δέχτηκαν να στείλουν στο δικαστήριο ανθρώπους οι οποίοι αποδείχτηκε ότι ήταν αθώοι. Θα πρέπει να ντρέπεται η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ διότι προσπάθησε με απόλυτη αποτυχία όπως δείχνει το αποτέλεσμα να μετατρέψει ένα ξεκάθαρα πράσινο σκάνδαλο, που είναι το σκάνδαλο της SIEMENS, σε ανυπόστατες κατηγορίες εναντίον δυο Υπουργών της κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή. Και αποδείχτηκε ότι μέσα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ υπάρχουν πολλοί έντιμοι άντρες και γυναίκες οι οποίοι δεν υποτάχτηκαν σε αυτή την απαράδεκτη κομματική γραμμή. Και οφείλει αυτή τη στιγμή η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ που προσπαθεί να πολιτικοποιήσει και να ενοχοποιήσει τους πολιτικούς της αντιπάλους να ζητήσει συγνώμη…

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι όταν η αθωότητα επιβεβαιώνεται και από την πλειοψηφία της Βουλής των εκλεγμένων εκπροσώπων του ελληνικού λαού, αυτό προκαλεί σε όλους μας ικανοποίηση.