current views are: 7

25 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:35

Κ. Μητσοτάκης για εξεταστική: Να δούμε αν είναι σκευωρία με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις

«Υπάρχουν ενδείξεις για υπέρβαση της αρμοδιότητας του υπουργού» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

Δημοσίευση 12:35’

«Υπάρχουν ενδείξεις για υπέρβαση της αρμοδιότητας του υπουργού» τόνισε ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.

Σφοδρή επίθεση στη κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό αλλά και τον εγκαλούμενο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο εξαπέλυσε ο αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τις συνομιλίες του κ. Καμμένου με ισοβίτη, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως η ΝΔ επιθυμεί να εξεταστεί η υπόθεση σε βάθος προκειμένου να διαφανεί αν πρόκειται για μια επιπόλαιη παρέμβαση ενός υπουργού ή για σκευωρία με σοβαρές πολιτικές προεκτάσεις.  

Όπως είπε υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για υπέρβαση της αρμοδιότητας του υπουργού, αλλά και παρέμβαση στη διάκριση των εξουσιών και κατάχρηση εξουσία με πιθανό σκοπό την «εξυπηρέτηση σκοτεινών σκοπών».

«Ζητούμε να μη μείνει τίποτα χωρίς διερεύνηση να ελεγχθούν σε βάθος θεσμικά απαράδεκτες παρεμβάσεις, να μη κακοποιηθούν άλλοι οι δημοκρατικές ελευθερίες. Ζητάμε να μπουν οι προβλέψεις του Συντάγματος μπροστά από τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η πλειοψηφία προτιμά τη συσκότιση από τη διερεύνηση, τη καρέκλα της εξουσίας από τη προστασία του κύρους των θεσμών, τη πολιτική συμπαιγνία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με κόστος που υπερβαίνει τη θητεία της. Φάνηκε πρόσφατα με τη τροπολογία που αναγκάστηκε να αποσύρει ο κ. Κοντονής. Το έκανε όταν αντιλήφθηκε ότι θα τη καταψήφισαν και οι ΑΝΕΛ και τα άλλα κόμματα για να αναδείξουν τη πολιτική ευτέλεια της πλειοψηφία», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: « ξέρουμε ότι είστε ικανοί για πολλά. Ξέρουμε ότι κατασκευάζετε όχι μόνο fake news αλλά και ψεύτικες δημοσκοπήσεις στα υπόγεια του Μαξίμου. Κάπως έτσι φτάσαμε στο σημείο υπουργοί σας να υβρίζουν χυδαία τη Δικαιοσύνη και ο πρωθυπουργός να θεωρεί τη διάκριση εξουσιών θεσμικό εμπόδιο».

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «μονόδρομο» την υπερψήφιση της πρότασης, λέγοντας  ότι πρέπει να γίνει γνωστό τι ειπώθηκε στις συνομιλίες και ποιος ήταν ο ρόλος του λιμενικού υπαλλήλου που μίλησε για πολιτικό σχέδιο, προκειμένου να κυβερνά 10 χρόνια ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επικεφαλής της ΝΔ, αναρωτήθηκε επίσης αν γνώριζε ο κ. Τσίπρας τα όσα διαδραματίστηκαν και αν είχε ο κ. Καμμένος τη στήριξή του. 
«Ο κ. Τσίπρας οφείλει να απαντήσει αν γνώριζε. Αν το έκανε είναι απολύτως συνυπεύθυνος σε μια βαριά θεσμική εκτροπή. Αν δεν γνώριζε θα έπρεπε ήδη να τον έχει αποπέμψει. Ο κ. Καμμένος μας είχε πει με τη γνωστή ποιότητα του πολιτικού λόγου που τον χαρακτηρίζει, να κάνουμε εξεταστική ή πρόταση μομφής! Του επιστρέφουμε την πρόκληση», είπε.

«Ο ίδιος (σ.σ. κ. Καμμένος) θα έπρεπε πρώτος να θέλει να επιδιώκει να διερευνηθούν όλα αυτά και να μη μείνει καμία σκιά! Αλλά εσείς κ. του ΣΥΡΙΖΑ γιατί τον καλύπτετε; Δε θέλετε να μάθετε αν ο εταίρος σας κινήθηκε εκτός του  θεσμικού του ρόλου; Θέλετε να υπάρχει σκιά και σε εσάς για κάποιον που δεν ανήκει στο δικό σας χώρο! Αναγκάζεστε να ανέχεστε τις φιέστες και το προκλητικό τρόπο ζωής του, αλλά να καταπιείτε την ανάμειξη σε πολιτική σκευωρία αυτό πάει πολύ. Είμαι περίεργος αν θα εμφανιστεί ο κ. Τσίπρας να υπερασπιστεί τον συνέταιρό του ή θα κρυφτεί όπως κάνει δύο βδομάδες τώρα και δεν επισκέπτεται τις περιοχές του Σαρωνικού που επλήγησαν», σημείωσε.

Πάντως σε μια αποστροφή του λόγου του ο «γαλάζιος» επικεφαλής, αναρωτήθηκε αν η κάλυψη που παρέχει ο πρωθυπουργός στον υπουργό Ναυτιλίας, Πάνο Κουρουμπλή οφείλεται στην εμπλοκή του τελευταίου στην υπόθεση Καμμένου. «Μήπως αυτό εμποδίζει την αποπομπή του; Θα επανέλθω σε αυτό το ζήτημα αργότερα», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στη πρόσφατη απόφαση του κόμματός του να μη στηρίξει ξανά νομοσχέδια που δε θα απολαμβάνουν την κυβερνητική πλειοψηφία είπε: «Αν ψηφίσετε υπέρ ενδεχομένως η συνοχή της κυβέρνησης να δοκιμαστεί, ενδεχομένως να πέσει η κυβέρνηση και ενδεχομένως οι μισοί να πάτε σπίτια σας. Ο ένας τραβάει τον άλλο στο βυθό! Και εμείς δε θα σας δώσουμε σωσίβιο. Πλειοψηφίες που οι μεν θα παριστάνουν τους προοδευτικούς, οι δε τους υπερπατριώτες να τις ξεχάσετε! Ότι φέρετε προς ψήφιση θα πρέπει να έχει τη πλειοψηφία. Αφού διαλέξατε Καμμένο θα πάτε μέχρι τέλους με αυτόν!». 


σχετικα αρθρα