current views are: 10

26 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση09:33

Επέτειος 28 χρόνων από την δολοφονία του Π. Μπακογιάννη

Συμπληρώνονται σήμερα Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 28 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την 17 Νοέμβρη.

Δημοσίευση 09:33’

Συμπληρώνονται σήμερα Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 28 χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την 17 Νοέμβρη.

Επέτειος 28 χρόνων από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από την 17 Νοέμβρ​η​ σήμερα και τόσο η σύζυγός του Ντόρα, όσο και ο Κυριάκος Μητσοτάκης με μηνύματά τους στο Twitter θύμισαν τον διαχρονικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ήταν Τρίτη, 28 χρόνια πριν, το πρωινό της 26ης Σεπτεμβρίου όταν ο δημοσιογράφος και βουλευτής Παύλος Μπακογιάννης έπεφτε νεκρός από τις σφαίρες της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη».

Η οργάνωση δολοφόνησε τον δημοσιογράφο και σύζυγο της κόρης του Κων. Μητσοτάκη, Ντόρας, στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του.

Η δολοφονία του Μπακογιάννη συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά. Μάλιστα, την ημέρα που δολοφονήθηκε συνέπεσε να εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε καταρτίσει.

Ο Μπακογιάννης πέθανε λίγα λεπτά μετά το χτύπημα και κηδεύτηκε στο Καρπενήσι, στις 29 Σεπτεμβρίου 1989 παρουσία πολύ κόσμου, που φώναζαν συνθήματα κατά της τρομοκρατίας.


σχετικα αρθρα