current views are: 8

27 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση08:00

K. Μητσοτάκης: Η πολιτική ΣΥΡΙΖΑ πολλαπλασιάζει τη φτώχεια

«Τσίπρας και Καμμένος πάνε σφιχταγκαλιασμένοι στο βυθό της πολιτικής, με μερικά διαλείμματα για συνομιλίες με ισοβίτες εμπόρους ναρκωτικών», δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος.

Δημοσίευση 08:00’

«Τσίπρας και Καμμένος πάνε σφιχταγκαλιασμένοι στο βυθό της πολιτικής, με μερικά διαλείμματα για συνομιλίες με ισοβίτες εμπόρους ναρκωτικών», δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ στη συνεδρίαση των τομεαρχών του κόμματος.

Επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνεδρίαση των τομεαρχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτή η κυβέρνηση δεν είναι φιλική προς τις επενδύσεις και έχει ποντάρει στα έσοδα από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις. Ειρωνεία!», δήλωσε ο αρχηγός της ΝΔ, υποστηρίζοντας πως «αυτές τις μέρες, βλέπουμε να εκτίθεται ξανά μια κυβέρνηση που εξελέγη με το ψέμα και προσπαθεί πάλι με το ψέμα να κρατηθεί στην εξουσία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε το μαύρο από την πετρελαιοκηλίδα στο Σαρωνικό και οι ΑΝΕΛ το κόκκινο από τη ρουλέτα στο καζίνο. Τσίπρας και Καμμένος πάνε σφιχταγκαλιασμένοι στο βυθό της πολιτικής, με μερικά διαλείμματα για συνομιλίες με ισοβίτες εμπόρους ναρκωτικών», τόνισε και αναφέρθηκε στους επενδυτές που εγκαταλείπουν τα σχέδιά τους στην Ελλάδα:

«Αντί να προσελκύουμε επενδύσεις, εταιρίες η μία μετά την άλλη δηλώνουν αναστολή των επενδύσεών τους στην Ελλάδα».

«Η κυβέρνηση ασκεί την εξουσία με όρους κοινωνικού τυχοδιωκτισμού», τόνισε και υπογράμμισε πως «ο πρωθυπουργός όταν δεν μπορεί να κρυφτεί άλλο, υποκύπτει στον Καμμένο. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το κόκκινο και το μαύρο της πολιτικής. Από εδώ και στο εξής θα πάνε μαζί μέχρι το τέλος τους, αλλά χωρίς τη δική μας συμπαράσταση».

«Για εμάς η εξουσία δεν είναι αυτοσκοπός. Η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει ότι η κατάσταση αλλάζει προς το καλύτερο. Εάν δεν είχε μεσολαβήσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχαμε βγει ήδη από τα μνημόνια. Η λεγόμενη καθαρή έξοδος από το μνημόνιο είναι οφθαλμαπάτη. Πρέπει η χώρα μας μετά τον Αύγουστο να δανείζεται χωρίς πιστοληπτική γραμμή, όμως η κυβέρνηση έχει ήδη συμφωνήσει σε μέτρα μειώσεων συντάξεων και αφορολόγητου μαζί με υψηλά πλεονάσματα για τα επόμενα πέντε χρόνια. Η πλειοψηφία των πολίτων γνωρίζει ότι θα έρθουν νέα μέτρα”, είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η υστέρηση των εσόδων είναι ανησυχητική. Η οργή των πολιτών δεν εκφράζεται όπως στο παρελθόν αλλά υπάρχουν πολλοί πολίτες που είναι συνεπείς και αυτοί πιέζονται πολύ. Σε αυτούς τους πολίτες θέλουμε να δώσουμε διέξοδο. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να φανεί προστάτης των αδύναμων, αλλά η πολιτική του πολλαπλασιάζει τη φτώχεια. Τα εργασιακά δικαιώματα παραβιάζονται με μεγαλύτερη συχνότητα με ΣΥΡΙΖΑ. Το να μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ για προστασία των αδύναμων είναι ύβρις», τόνισε.

«Τις ανισότητες τις πολεμάς με πρόγραμμα. Για εμάς η ανισότητα είναι η άλλη πλευρά της ελευθερίας. Θα στηρίξουμε τους υγιείς επιχειρηματίες και όχι τα λαμόγια που αφήνουν τις επιχειρήσεις τους να χρεοκοπούν. Σε δέκα μέρες αρχίζουμε με εφτά προσυνεδριακές ενότητες με προορισμό το συνέδριο. Θα είναι ανοιχτό συνέδριο 16-17 Δεκέμβριου θα συνδιαμορφώσουμε τους άξονες των προγραμματικών μας θέσεων. Το κάνουμε για να αποδείξουμε ότι έχουμε το σχέδιο για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Απευθύνουμε σταθερή πρόσκληση συνεργασίας σε όλες τις δυνάμεις που μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση. Έχουμε μάθει και από τα λάθη μας και από τα λάθη των άλλων», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.

 


σχετικα αρθρα