current views are: 10

27 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση12:11

Π. Καμμένος από Λέρο: Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση

Για την ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μίλησε από τη Λέρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Δημοσίευση 12:11’

Για την ετοιμότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μίλησε από τη Λέρο ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Ηχηρό μήνυμα προς την Τουρκία απηύθυνε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος από την εκδήλωση μνήμης για τα 74 χρόνια από την βύθιση του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα ‘Ολγα», τονίζοντας ότι «είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε πρόκληση». 

Όπως τόνισε ο ίδιος: «Είναι ξεχωριστή, για μένα στιγμή και μεγάλη τιμή να βρίσκομαι πάλι μαζί σας, εδώ στο όμορφο νησί της Λέρου, σε αυτή την εκδήλωση μνήμης, για την 74η επέτειο της βύθισης του αντιτορπιλικού «Βασίλισσα Όλγα».

Το αντιτορπιλικό «Βασίλισσα Όλγα» απετέλεσε ένα από τα ενδοξότερα πλοία του Πολεμικού μας Ναυτικού, με πλούσια δράση κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, μέχρι και την τελευταία του μάχη. Το πρωί της 26ης Σεπτεμβρίου 1943 κατέπλευσε εδώ στο Λακκί της Λέρου, οπότε και δέχτηκε γερμανική αεροπορική επιδρομή και βυθίστηκε, με θύματα τον κυβερνήτη, 6 αξιωματικούς και 65 υπαξιωματικούς και ναύτες. Όλοι τους έγραψαν με τη θυσία τους, μια ακόμη λαμπρή σελίδα στην ιστορία του ένδοξου Πολεμικού μας Ναυτικού.

Είναι σημαντικό να τιμούμε τους ήρωες. Γιατί πέρα από την αιώνια ευγνωμοσύνη μας σε αυτούς που επιτέλεσαν στο ακέραιο το υπέρτατο χρέος, προς την πατρίδα τον όρκο τους, τιμούμε και τη μνήμη όλων των ανώνυμων και επώνυμων, που έπεσαν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ πίστεως και πατρίδος.

Κλείνοντας, θέλω να διαβεβαιώσω όλες και όλους ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε πρόκληση. Δεν θα υπάρχει κανένα αεροπλάνο το οποίο δεν θα αναχαιτίζεται, δεν θα τολμήσει κανείς να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος. Είμαστε έτοιμοι από θάλασσα, από αέρα αλλά και από στεριά να αντιμετωπίσουμε την οποιαδήποτε πρόκληση».

 


σχετικα αρθρα