current views are: 7

29 Σεπτεμβρίου 2017
Δημοσίευση10:04

Β. Κικίλιας: Ανερμάτιστη κυβέρνηση εχθρική στις επενδύσεις

«Η κυβέρνηση μισεί την ιδιωτική πρωτοβουλία» υποστήριξε σε συνέντευξή του ο Βασίλης Κικίλιας.

Δημοσίευση 10:04’

«Η κυβέρνηση μισεί την ιδιωτική πρωτοβουλία» υποστήριξε σε συνέντευξή του ο Βασίλης Κικίλιας.

Πυρά για την καθυστέρηση στο Ελληνικό, αλλά και για τις επενδύσεις γενικότερα εξαπέλυσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Β. Κικίλιας. 

Ειδικότερα, μιλώντας στο ραδιόφωνο του REAL ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε λόγο για μία «ανερμάτιστη κυβέρνηση η οποία είναι εχθρική στις επενδύσεις, ταξικά μισεί την ιδιωτική πρωτοβουλία, θέλει συστηματικά να την υπερφορολογεί και πιστεύει σε ένα τεράστιο γιγάντιο κράτος, για να διορίσει τους ημετέρους. 

Είναι δομική η διαφορά Τσίπρα – Μητσοτάκη» είπε, προσθέτοντας πως τα 2,5 χρόνια της κυβέρνησης Σαμαρά ήρθαν πολλές επενδύσεις στην Ελλάδα σε αντίθεση με την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στη διάρκεια της οποίας, αντίθετα, έχουν φύγει επενδύσεις.

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις επενδύσεις στο Ελληνικό όπου, όπως είπε, στην κυβέρνηση κοροϊδεύονται μεταξύ τους, στην επένδυση της Fraport, όπου υποστήριξε πως την πολεμούσαν αλλά και στις Σκουριές όπου έκανε λόγο για «ψευτοοικολόγους της δεκάρας». Για το Ελληνικό μάλιστα τόνισε πως η γενική γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού σκοπίμως κωλυσιεργεί ενώ επιτέθηκε και κατά του πρωθυπουργού. «Είναι πολιτική η απόφαση και βαραίνει τον κ. Τσίπρα, ο οποίος φοβάται την αριστερή πλευρά του και δεν τολμάει, δεν θέλει δεν ξέρει, και δεν μπορεί να προχωρήσει στις επενδύσεις. Είναι εμβληματική επένδυση που θα φέρει δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας, που γύρω γύρω από την κατασκευή είναι 80 επαγγέλματα, που πρέπει να κινηθούν στην Ελλάδα, γιατί αλλιώς αυτή η δόλια χώρα δεν πρόκειται να πάει μπροστά», σημείωσε.

Αναφερόμενος στη συγκυβέρνηση ο κ. Κικίλιας έκανε λόγο για υφαρπαγή της ψήφου των πολιτών καθώς είπε πως η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν βασίζεται στο κυβερνητικό τους έργο και σε αποφάσεις σε ένα κοινό προγραμματικό λόγο, σε ένα πρόγραμμα διακυβέρνησης. «Βασίζεται πάνω σε μια οπορτουνιστική ευκαιριακή διάθεση, ο μεν να δείξει ότι είναι προοδευτικός Αριστερός και κρατάει τα νώτα του από τα αριστερά, που απειλείται εμφανώς από το ΚΚΕ, και ο δε να δείξει ότι είναι υπερπατριώτης, δεξιός, κι ότι δεν καταλαβαίνει και πολύ από αυτά, τα έχει ψηφίσει όλα βέβαια και τα μνημόνια με τα δύο και τα χέρια και τα πόδια» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου ο Βασίλης Κικίλιας τόνισε πως η ΝΔ είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα, ένα λαϊκό κόμμα που σέβεται τα ατομικά δικαιώματα. Όπως είπε, η ΝΔ θα φέρει δικό της νομοσχέδιο και θα καταθέσει, με τις προϋποθέσεις αυτές που θα πρέπει να πληρούνται, ώστε να προβεί κάποιος, σε διόρθωση του καταχωρισμένου φύλου.

Τέλος υπεραμύνθηκε της κυβερνητικής πολιτικής της ΝΔ τονίζοντας πως τα 2,5 χρόνια διακυβέρνησης με κορμό τη Ν.Δ. και με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, έγινε δημοσιονομική διόρθωση από το -9% στο +0.5. «Αυτό είναι ένα μικρό θαύμα. Αυτό δημιούργησε και πληγές στην κοινωνία.

Αυτό είναι με τον πόνο και τον κόπο του ελληνικού λαού. Αυτή είναι η πραγματικότητα την οποία ζήσαμε, βγαίναμε από τα μνημόνια, είχαμε ήδη έτοιμη πιστοληπτική γραμμή, ήθελε ένα μικρό βηματάκι ακόμα για να απεμπλακούμε, από όλη αυτή την κατάσταση, η Ελλάδα ήτανε προορισμός επενδυτικός, το φθινόπωρο του 2014 η αγορά, η “πιάτσα”, το καταστηματάκι της γωνίας, οι μικροί και μεσαίοι επενδυτές στη χώρα, έλεγαν ότι κάτι αλλάζει, ήταν η πραγματικότητα. Είχαμε μειώσει μέσα στην κρίση το ΦΠΑ από το 23% στο 13%, τη φορολογία στο πετρέλαιο θέρμανσης, κάτι κινούταν. Και όχι αυτή η λαίλαπα των 2,5 χρόνων. Θα έρθει η ώρα των εκλογών όμως. Αργά ή γρήγορα οι Έλληνες θα απαντήσουν στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο», τόνισε ο κ. Κικίλιας.

 


σχετικα αρθρα