current views are: 9

1 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση07:28

Θ. Ρουσσόπουλος στο «Ακραίως»: Η Νέα Δημοκρατία δεν ξαναστηρίζει κανένα νομοσχέδιο

Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός για τις επενδύσεις στο Ελληνικό και την ταυτότητα αλλαγής φύλου. 

Δημοσίευση 07:28’
αρθρο-newpost

Τι δήλωσε ο πρώην υπουργός για τις επενδύσεις στο Ελληνικό και την ταυτότητα αλλαγής φύλου. 

Για την επένδυση στο Ελληνικό, αλλά και την ταυτότητα αλλαγής φύλου μίλησε στο «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργών των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας Θεόδωρος Ρουσσόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «H Νέα Δημοκρατία ειναι ξεκάθαρη: Θέλει να προχωρήσει η επένδυση στο Ελληνικό. Κυβερνούν τρία χρόνια και δεν έχουν μάθει τα θέματά τους. Θα έπρεπε τρία χρόνια τώρα θα έπρεπε να είχαν προχωρήσει. Με την τήρηση των νόμων.Το επόμενο βήμα θα είναι ότι πολλοί πολίτες θα προσφύγουν στο ΣτΕ και θα έχουμε κι άλλες καθυστερήσεις. Αν είχαν οργανωθεί σωστά δεν θα γινόταν αυτό που γίνεται».

«Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ”τραβάτε με κι ας κλαίω”. Δεν θέλουμε, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να το κάνουμε» τόνισε ο κ. Ρουσσόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Δεν ξαναστηρίζουμε κανένα νομοσχέδιο. Η ΝΔ ψήφισε σειρά νομοσχεδίων. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν το έκανε. Η αντιπολίτευση ως θεσμικά δρώσα μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις που είναι χρήσιμες για τον τόπο. Και καλεί τώρα την κυβέρνηση ενώπιον των ευθυνών τους».

Παράλληλα τόνισε: «Ο κ. Μητσοτάκης δεν είναι δέσμιος συμφερόντων. Η κυβέρνηση δεν έχει επιχειρήματα. Το πιο απλό που μπορεί να κάνει είναι να πετάξει λάσπη στον ανεμιστήρα. Βλέπουμε μια κυβέρνηση που δεν μπορεί να απαντήσει στα ουσιώδη».

Ο κ. Ρουσσόπουλος μίλησε και για την ταυτότητα αλλαγής φύλου: «Πλέον τοποθετείται κάποιος με βάση τους κανόνες της κοινωνίας. Η κοινωνία αλλάζει. Τη δεκαετία του 70′ ήταν ένα θέμα ταμπού. Τώρα είναι αλλιώς. Αυτό δηλώνει ότι βλέπουμε μια πραγματικότητα και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε. Αυτό που δεν θα κάνουμε είναι διαλύσουμε κοινωνικές δομές χιλιάδων χρόνων. Είναι άνθρωποι με δικαιώματα, σύνανθρωποι και συμπολίτες μας. Ο καθένας έχει κάθε δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται στο πλαίσιο της κοινωνίας στην οποία ζούμε».

Πρόσθεσε επίσης ότι: «Η Νέα Δημοκρατία στο σύμφωνο συμβίωσης απέδειξε τη λογική της. Δηλοί ότι είναι ένα κόμμα που δεν λειτουργεί με αυστηρότητα στη νόρμα του. Οι ΑΝΕΛ είναι μία έτσι, μια αλλιώς. Όταν έρχεται η ώρα, ανακρούουν πρύμναν. Τώρα έχουν δεύτερες σκέψεις για πράγματα που παλιά απέρριπταν. Είναι γλυκιά η καρέκλα της εξουσίας.  Δεν δένονται όλοι με την καρέκλα. Αν έχεις μια πορεία διαυγή, δεν δένεσαι με την καρέκλα».

 


σχετικα αρθρα