current views are: 7

1 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση20:20

Γ. Ραγκούσης: Μπορεί να βρεθεί λύση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία

Ο Γιάννης Ραγκούσης κοινοποίησε στους συνυποψηφίους του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς τις απόψεις του.

Δημοσίευση 20:20’

Ο Γιάννης Ραγκούσης κοινοποίησε στους συνυποψηφίους του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς τις απόψεις του.

Την πεποίθηση ότι μπορεί να βρεθεί λύση για την ηλεκτρονική ψηφοφορία της Κεντροαριστεράς διατύπωσε ο υποψήφιος Γιάννης Ραγκούσης.

Ειδικότερα, ο Γιάννης Ραγκούσης κοινοποίησε στους συνυποψηφίους του για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς την επιστολή – απάντηση που ζήτησε από τον πρόεδρο του ΔΣ του ΕΔΕΤ, καθηγητή Παναγιώτη Τσανάκα σχετικά με τους όρους, τις δυνατότητες και τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια εξ αποστάσεως ψηφοφορίας με τη χρήση του συστήματος «ΖΕΥΣ».

Όπως αναφέρει ο κ. Ραγκούσης, «από την απάντηση συνάγεται πως δεν υφίστανται ούτε τεχνικοί περιορισμοί αλλά ούτε και ζητήματα της ακεραιότητας και ασφάλειας του συστήματος.Το μόνο θέμα που εκτιμώ πως πρέπει να αποσαφηνιστεί είναι η δημιουργία του μητρώου των μελών που θα επιλέξουν να κάνουν χρήση της εξ αποστάσεως ψηφοφορία, καθώς και να τεθούν οι κανόνες και οι προϋποθέσεις για την αυτοπρόσωπη ή μη παραλαβή των κωδικών συμμετοχής».

Ο κ. Ραγκούσης θεωρεί ότι μπορεί να βρεθεί συναινετική λύση. «Άλλωστε, εάν δεν μπορέσουμε να βρούμε τη χρυσή τομή τώρα, πώς θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τη συνεννόηση αργότερα, σε πιο σύνθετα θέματα;» σημειώνει.


σχετικα αρθρα