current views are: 10

2 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση08:55

Γ. Κουμουτσάκος στο «Ακραίως»: Δεν αποκλείουμε πρόταση μομφής για τον Π. Καμμένο

«Πρέπει να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες αποσχίσεων κρατών» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Δημοσίευση 08:55’

«Πρέπει να αποφεύγονται οι μονομερείς ενέργειες αποσχίσεων κρατών» υποστήριξε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Για την βία στην Καταλονία μίλησε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος στο «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, ενώ σχολίασε και το θέμα του κ. Πάνου Καμμένου. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Είναι λάθος πρακτική αυτή του Ραχόι Δεν συζήτησε εξαντλητικά ένα πολύ σύνθετο ζήτημα, αυτό της ανεξαρτησίας της Καταλονίας. Η άσκηση βίας δεν λύνει τέτοιες κρίσεις. Αυτό είναι μια συνταγή μεγάλης αστάθειας στην Ευρώπη. Το αμετάβλητο των συνόρων είναι κρίσιμο στοιχείο για την Ευρώπη. Την θέλουμε ενωμένη όχι κατακερματισμένη. Το συγκεκριμένο δημοψήφισμα είχε χαρακτηριστεί από πολύ νωρίς αντισυνταγματικό.  Να μην παρασυρθούμε συναισθηματικά από εικόνες. Επί επτά χρόνια έπρεπε να υπάρχει διάλογος. Τα ζητήματα αποσχίσεων εδαφών είναι πολύ σημαντικά».

Ο κ. Κουμουτσάκος πρόσθεσε επίσης ότι: «Η βία δεν είναι τρόπος λύσης τέτοιων ζητημάτων και δεν πρέπει να φτάνουμε εκεί. Τα κράτη που έχουν ενδεχόμενο αποσχίσεων δεν μπορούν να υποστηρίζουν  Υπάρχει ένα πρόβλημα με τον Ραχόι που αφού γνώριζε το πρόβλημα, έπρεπε να κάτσει στο τραπέζι να το συζητήσει. Πρέπει να αποφεύγονται η μονομερής απόφαση αποσχίσεων κρατών. Είναι μια πολύ κακή πληγή αν ανοίξει. Τέτοια θέματα δεν πρέπει να είναι αποδεκτά στην Ευρώπη. Οι Έλληνες έχουμε κάθε λόγο να θέλουμε μια Ευρώπη ενωμένη και να λειτουργούν οι δημοκρατικές διαδικασίες». 

Ερωτηθείς για το ζήτημα του Πάνου Καμμένου, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε: «Ο κ. Πάνος Καμμένος έχει σηκώσει ψηλά το θέμα με τη συμπεριφορά του. Ο πολίτης έχει αποστολή να παράγει με τον βίο του παραδείγματα. Δεν πρόκειται εμείς το παιχνιδάκι ”άλλα να λέει ο ΣΥΡΙΖΑ άλλα ο κ. Καμμένος δεν θα το παίξουμε”. Δεκανίκι της εκλογικής καμπάνιας που θα κάνει κάποτε ο κ. Καμμένος δεν θα γίνουμε».

Σε σχόλιο δε του Τ. Χατζή για επικείμενη πρόταση μομφής για τον Υπουργό Εθ. Άμυνας υποστήριξε: «Σε μια κοινοβουλευτική διαδικασία  κανείς δεν μπορεί να πει πως θα αξιοποιήσει τα μέσα που του δίνονται. Δεν αποκλείω την πρόταση μομφής. Κανείς όμως δεν πρέπει να ανοίγει τα χαρτιά του άκαιρα».

Καταλήγοντας ο κ. Κουμουτσάκος μίλησε και για την επένδυση στο Ελληνικό: «Γνώριζαν ότι σε αυτόν τον τόπο λειτουργούσαν αεροδιάδρομοι, τελωνεία. Δεν έχω πειστεί ότι το ΚΑΣ έχει βρει κάτι τόσο βαρύνον. Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει τις σωστές κατευθύνσεις. Πρέπει να τα δούμε όλα αυτά. Είμαστε πολύ καχύποπτοι απέναντι σε αυτή την κυβέρνηση».


σχετικα αρθρα