ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αγιασμός στη Βουλή - Ιερώνυμος: «Παιχνιδίσματα και εφευρήματα» η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου

του Παναγιώτη Τζαννετάτου - Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2017, 14:30 / Ανανεώθηκε 2 Οκτωβρίου 2017, 14:09
Αγιασμός στη Βουλή - Ιερώνυμος: «Παιχνιδίσματα και εφευρήματα» η νομική αναγνώριση ταυτότητας φύλου
Facebook Twitter Whatsapp

Σύσσωμο το ελληνικό κοινοβούλιο στον αγιασμό για την Γ' περίοδο της Βουλής.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Με τον καθιερωμένο αγιασμό στην Ολομέλεια, από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου, άνοιξαν σήμερα οι εργασίες της Γ' Συνόδου της ΙΖ΄ Περιόδου της Βουλής των Ελλήνων, με τον επικεφαλής της Εκκλησίας να δίνει το δικό του ''μήνυμα'' για την ταυτότητα αναγνώρισης φύλου.

«Καλή δύναμη. Να έχετε σύνεση και να εργάζεστε για το καλό της πατρίδας μας και μάλιστα, όχι μόνο στα πλαίσια της ελληνικής πολιτείας, αλλά να δούμε λίγο ψηλότερα το έθνος μας. Καλές και πολλές υπομονές» ευχήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου.

Λίγο αργότερα ο αρχιεκπίσκοπος μίλησε και στους δημοσιογράφους: «Ζούμε μια ωραία σύμπτωση αυτές τις ημέρες, σήμερα κάναμε τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Βουλής μας και από εδώ συνέχεια θα έχουμε τον αγιασμό και την έναρξη των εργασιών της αντίστοιχης Βουλής, μάλλον της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι πράγματι πολύ σπουδαία αυτή η στιγμή, διότι οι δύο μεγάλοι θεσμοί συνέρχονται επί τα αυτω, να αντιμετωπίσουν σχεδόν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι Έλληνες. Να ευχηθείτε ο αγιασμός αυτός να είναι δημιουργικός, να φωτίσει κι εμάς στους αρχιερείς, να φωτίσει και τους βουλευτές μας, να φωτίσει και τον λαό μας, ώστε να πάμε μπροστά».

Δεν παρέλειψε, δε, σε ερωτήσεις που του έκαναν να αφήσει τις δικές του αιχμές για θέματα της επικαιρότητας όπως τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου: «Όλα αυτά είναι παχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα είναι. Η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και το χρόνο μας».

«Ασχολούμεθα όλοι με τα δάνεια, τι χρωστάμε, το τούτο, το κείνο. Εδώ είμαστε περίπου 10 εκατομμύρια. Άλλα δέκα εκατομμύρια ‘Ελληνες σκορπισμένοι σε όλο τον κόσμο. Τους σκέπτεται κανείς αυτούς τους ανθρώπους; Κάνουμε τίποτα γι΄αυτούς τους ανθρώπους; είναι ένα μεγάλο πρόβλημα» πρόσθεσε, επίσης ο Αρχιεπίσκοπος.

O αγιασμός κράτησε 20 λεπτά, ενώ το παρών έδωσαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, οι πολιτικοί αρχηγοί των άλλων κοινοβουλευτικών κομμάτων και βουλευτές.

Είναι χαρακτηριστικό, δε, ότι ο τόσο ο Χριστόφορος Βερναρδάκης, όσο και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Χρήστος Σπίρτζης τον παρακολούθησαν από τα ορεινά και όχι από τα υπουργικά έδρανα.

Το απόγευμα το Σώμα της Ολομέλειας θα εκλέξει τους νέους κοσμήτορες και γραμματείς.