ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καρέ - καρέ» ο σημερινός Αγιασμός στη Βουλή: Τα «πηγαδάκια» και οι εντυπωσιακές παρουσίες

Δημοσίευση 2 Οκτωβρίου 2017, 16:23 / Ανανεώθηκε 2 Οκτωβρίου 2017, 16:31
«Καρέ - καρέ» ο σημερινός Αγιασμός στη Βουλή: Τα «πηγαδάκια» και οι εντυπωσιακές παρουσίες
Facebook Twitter Whatsapp

Με μηνύματα από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο τελέστηκε ο σημερινός Αγιασμός στη Βουλή.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σύσσωμο το ελληνικό κοινοβούλιο έδωσε το παρών στον σημερινό Αγιασμό στη Βουλή.

Ο αγιασμός τελέστηκε από τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου,  με τον επικεφαλής της Εκκλησίας να αποστέλλει το δικό του μήνυμα για την ταυτότητα αναγνώρισης φύλου.

«Όλα αυτά είναι παχνιδίσματα. Παιχνιδίσματα είναι. Η Εκκλησία έχει τις δικές της τις θέσεις. Η πατρίδα μας έχει τις παραδόσεις, έχει την οικογένεια. Όλα τα άλλα είναι εφευρήματα για να σκορπάμε την ώρα μας και το χρόνο μας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

«Καλή δύναμη. Να έχετε σύνεση και να εργάζεστε για το καλό της πατρίδας μας και μάλιστα, όχι μόνο στα πλαίσια της ελληνικής πολιτείας, αλλά να δούμε λίγο ψηλότερα το έθνος μας. Καλές και πολλές υπομονές» ευχήθηκε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους εκπροσώπους του Κοινοβουλίου.

Λίγο αργότερα ο αρχιεκπίσκοπος μίλησε και στους δημοσιογράφους: «Ζούμε μια ωραία σύμπτωση αυτές τις ημέρες, σήμερα κάναμε τον αγιασμό για την έναρξη των εργασιών της Βουλής μας και από εδώ συνέχεια θα έχουμε τον αγιασμό και την έναρξη των εργασιών της αντίστοιχης Βουλής, μάλλον της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος. Είναι πράγματι πολύ σπουδαία αυτή η στιγμή, διότι οι δύο μεγάλοι θεσμοί συνέρχονται επί τα αυτω, να αντιμετωπίσουν σχεδόν τα ίδια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι οι Έλληνες. Να ευχηθείτε ο αγιασμός αυτός να είναι δημιουργικός, να φωτίσει κι εμάς στους αρχιερείς, να φωτίσει και τους βουλευτές μας, να φωτίσει και τον λαό μας, ώστε να πάμε μπροστά».

Την παράσταση φυσικά έκλεψαν τα ''πηγαδάκια'' ανάμεσα στους βουλευτές, αλλά και οι εντυπωσιακές παρουσίες από τις βουλευτίνες.