Ως συμβιβασμό που δίνει μια ανάσα στη χώρα με θετικά στοιχεία την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής, τη μείωση του επιτοκίου και τη δεκαετή περίοδο χάριτος χαρακτηρίζει την απόφαση της Συνόδου Κορυφής για την Ελλάδα ο Φώτης Κουβέλης ο οποίος χαρακτηρίζει ως αρνητικά στοιχεία την επανάληψη, όπως τονίζει, της δογματικής προσήλωσης της ΕΕ στον κορσέ του Συμφώνου Σταθερότητας αλλά και την αναφορά σε υποχρέωση της χώρας μας να δίνει εμπράγματες εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου. Η απόφαση της Ευρωομάδας (Eurogroup) «αποτελεί ουσιαστικά επιβεβαίωση της αποτυχίας του Μνημονίου» τονίζει σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» ζητώντας να διαμορφωθεί ένα δίχτυ προστασίας για τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα της κοινωνίας και τους ανέργους και να υπάρξει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα.

Σχετικά με τις κοινωνικές κινητοποιήσεις ο πρόεδρος τηΕς Δημοκρατικής Αριστεράς δηλώνει πως η κοινωνία είναι αντίθετη με την ασκούμενη κυβερνητική πολιτική καθώς τα οικονομικά μέτρα είναι άδικα και αναποτελεσματικά.

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των ιδιοκτητών ταξί ο κ. Κουβέλης επισημαίνει πως η κυβέρνηση δεν μπορεί να αλλάζει τις αποφάσεις της σε μια νύχτα τονίζοντας πως οι παλινωδίες και οι αντιφάσεις της κυβερνητικής πολιτικής τροφοδοτούν την ένταση.

Για την Αριστερά ο κ. Κουβέλης εκφράζει ανησυχία για τον κατακερματισμό των δυνάμεων της, χαρακτηρίζει όμως επικοινωνιακή την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για ένα ευρύτερο εκλογικό αντιμνημονιακό μέτωπο.