current views are: 8

6 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση04:18

Το μήνυμα του Κ. Μητσοτάκη στον δρόμο προς το Συνέδριο (και τις κάλπες)

Το αίτημα για «δουλειές, δουλειές, δουλειές» θα κυριαρχήσει στην πορεία προς το Συνέδριο αρχών και θέσεων της ΝΔ, τον Δεκέμβριο, αλλά και στις δημόσιες παρεμβάσεις του προέδρου του κόμματος, όλο το επόμενο διάστημα.

Δημοσίευση 04:18’

Το αίτημα για «δουλειές, δουλειές, δουλειές» θα κυριαρχήσει στην πορεία προς το Συνέδριο αρχών και θέσεων της ΝΔ, τον Δεκέμβριο, αλλά και στις δημόσιες παρεμβάσεις του προέδρου του κόμματος, όλο το επόμενο διάστημα.

Στο ουσιαστικό διακύβευμα των επόμενων εκλογών, το ποιός δηλαδή μπορεί να φέρει επενδύσεις και άρα θέσεις εργασίας στην χώρα στρέφει την προσοχή του ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Το αίτημα για «δουλειές, δουλειές, δουλειές» θα κυριαρχήσει στην πορεία προς το Συνέδριο αρχών και θέσεων της ΝΔ, τον Δεκέμβριο, αλλά και στις δημόσιες παρεμβάσεις του προέδρου του κόμματος, όλο το επόμενο διάστημα. Άλλωστε, το σύνολο των προτάσεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης (εκσυγχρονισμός Παιδείας, Δικαιοσύνης, απλοποίηση φορολογικής διοίκησης, μείωση συντελεστών, βελτίωση της λειτουργίας του κράτους) καταλήγουν στο ίδιο δια ταύτα: τη δημιουργία των συνθηκών που θα επιτρέψουν στους Ελληνες να διεκδικήσουν ένα καλύτερο αύριο εργαζόμενοι στη χώρα τους.

Δεν είναι τυχαίος, συνεπώς, ο κύκλος επισκέψεων του κ. Μητσοτάκη στη Βόρεια Ελλάδα, ούτε βέβαια όσα είπε χθες στο Συνέδριο του ΣΒΒΕ για τη χορήγηση φορολογικών κινήτρων προσέλκυσης επενδύσεων και δημιουργίας θέσεων εργασίας. Ούτε βέβαια είναι τυχαία η επιλογή του πρώτου «προσυνεδρίου» του κόμματος, την Κυριακή στη Νίκαια, της ανεργίας, με αντικείμενο την απασχόληση.

Το προσυνέδριο της Κυριακής είναι το πρώτο από τα επτά συνολικά προσυνέδρια που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα, πάνω σε θεματικές ενότητες, με το αμέσως επόμενο – σύμφωνα με τον προγραμματισμό – να αφορά τους νέους.

Όπως είχε προαναγγείλει το Newpost, οι προσυνεδριακές διαδικασίες αλλά και αυτό καθεαυτό το ίδιο το 11ο Συνέδριο της Ν.Δ. αποτελούν όχι μόνον πεδία ιδεολογικής ζύμωσης και διαμόρφωσης του νέου προγραμματικού λόγου του κόμματος αλλά και τα «οχήματα» ανανέωσης του ίδιου του γαλάζιου στελεχιακού μηχανισμού.

Χωρίς, προφανώς, να σημαίνει ότι όποιος μετάσχει θα καταστεί αυτομάτως και μέλος της Ν.Δ., η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι τον κυρίαρχο ρόλο σε αυτές τις διαδικασίες να μην έχουν τα κομματικά στελέχη. Όπως έχει διαρρεύσει το παρών αναμένεται να δώσουν επικεφαλής εταιρειών, και μάλιστα καινοτόμων, (σ.σ. Χθες ο κ Μητσοτάκης εξήρε συγκεκριμένη εταιρεία μονωτικών υλικών ως παράδειγμα εξωστρέφειας και υιοθέτησης σύγχρονων πρακτικών) αλλά και στελέχη όπως η Βενετία Κουσία (από την Επιτροπή Απασχόλησης του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου), ο Β. Ντερτιλής (διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού), ο Γ. Δουκίδης (καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου), ο Χρ. Ιωάννου (Σώμα Μεσολαβητών του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας).

Όλα δείχνουν ότι το προσυνέδριο της Κυριακής θα είναι μία πρόγευση των όσων θα ακολουθήσουν, με τελικό στόχο το Συνέδριο θέσεων να σηματοδοτήσει μία εντελώς νέα αφετηρία για την 43χρονη πλέον Νέα Δημοκρατία.


σχετικα αρθρα