current views are: 10

8 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση15:43

K. Μητσοτάκης: Η ΝΔ στηρίζει τους ασθενέστερους και την επιχειρηματικότητα

Το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα, σύμφωνα με τον αρχηγό της: «ΝΔ ίσον νέες δουλειές, δουλείες δουλειές”.

Δημοσίευση 15:43’

Το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα, σύμφωνα με τον αρχηγό της: «ΝΔ ίσον νέες δουλειές, δουλείες δουλειές”.

“Με το σημερινό προσυνέδριο κάναμε κάτι διαφορετικό. Ξεφύγαμε από τα κλισέ κομματικών εκδηλώσεων και αρθρώσαμε βαθιά πολιτικό λόγο που μιλά στη σιωπηλή πλειοψηφία που είναι απογοητευμένη με τη χειρότερη κυβέρνηση, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του προσυνεδρίου της ΝΔ, για τους εργαζόμενους και τους ανέργους.

Στη συνέχεια ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι τα μέλη του κόμματος θα έχουν λόγο και θα λαμβάνεται υπόψη: «Ακούσαμε όλους όσοι ήταν εδώ σήμερα και λαμβάνουμε υπόψη τις 17.000 απαντήσεις των πολιτών. Η ΝΔ είναι ένα ανοικτό κόμμα, και τα μέλη μας θα έχουν το βήμα να εκφράζουν την άποψή τους και θα λαμβάνεται υπόψη. Να ζητήσω ενόψει επόμενων προσυνεδρίων να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια».

«Το βασικό δίλλημα αν θέλουμε μια κρατική πολιτική επιδομάτων ή αν θέλουμε τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, επιλέγουμε το δεύτερο», τόνισε, συμπληρώνοντας: «Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο πολιτικό κόμμα που στηρίζει τους ασθενέστερους».

«Όλα αυτά που κουβεντιάσαμε σήμερα έχουν πραγματικό ενδιαφέρον για άνεργο από τον Κορυδαλλό που δεν βλέπει ελπίδα μπροστά του;», αναρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ και συνέχισε: «Μας είπε πριν ο κ. Μαγιάτης ότι ξεκίνησε από τη Σαλαμίνα πήγε σε δημόσιο πανεπιστήμιο και έφτιαξε επιχείρηση. Στους νέους να λέμε ναι, αξίζει τον κόπο να ρισκάρετε για επιχείρηση. Και τα παραδείγματα επιχειρήσεων είναι για εξαιρετικά καλές αμοιβές και επενδύουν στα πλεονεκτήματα της χώρας. Καινοτομία, εξωστρέφεια…»

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον στόχο του κόμματός του για μείωση της φορολογίας στις επιχειρήσεις, σε βάθος διετίας: «Βεβαίως και θέλουμε όλες τις επενδύσεις αλλά κάποιες επενδύσεις είναι πιο σημαντικές από άλλες, γιατί θα ριζώσουν πιο εύκολα και θα δώσουν καλύτερα αμειβόμενες επενδύσεις. Δεσμευόμαστε για μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20% εντός δύο ετών. Θέλουμε να απλοποιήσουμε το αδειοδοτικό, το κανονιστικό περιβάλλον. Αλλά για μιλήστε στους Έλληνες βιομηχάνους, σε αυτούς που παρά την κρίση εξακολουθούν και επενδύουν στη χώρα μας».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι θα πρέπει να μπει τέλος στις καθυστερήσεις που βάζουν… τριλοποδιά στους επενδυτές , λέγοντας μάλιστα πώς όταν αυτό συμβαίνει, το ζήτημα θα φτάνει σε επίπεδο υφυπουργού: «Σε μια επιχείρηση στη Σέρρες ο ιδιοκτήτης μου είπε ότι ήθελε να επενδύσει στην Ελλάδα και μετά από 4 χρόνια πήγε στην Ιταλία, αυτό θα τελειώσει, όταν θα υπάρχουν καθυστερήσεις θα πηγαίνει σε μια ανεξάρτητη αρχή σε επίπεδο υφυπουργού».

Το σύνθημα της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα, σύμφωνα με τον αρχηγό της: «ΝΔ ίσον νέες δουλειές, δουλείες δουλειές. Αυτή είναι κοινωνική πολιτική. Μόνο μια έκρηξη επενδύσεων θα δημιουργήσει ώθηση στην ανάπτυξη, αυτός είναι ο πρώτος τομέας που μιλήσαμε σήμερα.

Ο δεύτερος είναι της κατάρτισης, είναι τραγωδία το 40% των νέων αποφοίτων μας να καταδικάζονται στην ανεργία».

Για τον κ. Μητσοτάκη η αγορά εργασίας πρέπει να συνδέεται άμεσα με την εκπαίδευση, είτε τεχνολογική είτε τεχνική.

«Ακούσαμε και ενσωματώσαμε στο πρόγραμμά μας κάποιες νέες προτάσεις. Γιατί να μη δίνεται δυνατότητα Εράσμους και σε Έλληνες φοιτητές;», τόνισε και συμπλήρωσε: «Γιατί να μην πάρω ένα πτυχιούχο φυσικό, που μπορεί να φανταζόταν ότι θα διοριζόταν σε σχολείο, και να τον περάσω μέσα από ένα πρόγραμμα εξειδίκευσης και να τον κάνω προγραμματιστή, που έχουμε ελλείψεις. Αυτές οι συνδέσεις αγοράς εργασίας με εκπαίδευση είναι προτεραιότητα».

Αναφερόμενος στα εργασιακά, ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ των επιχειρησιακών συμβάσεων και της αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου: « Η τρίτη ενότητα αφορά τις εργασιακές σχέσεις, σπάσαμε σήμερα ταμπού δεκαετιών, όπως ότι οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι είναι αιώνια αντίπαλοι. Δεν λέω ότι είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένοι! Λέμε ναι στις επιχειρησιακές συμβάσεις και στην αλλαγή του συνδικαλιστικού νόμου που ενδιαφέρεται περισσότερο για συμφέροντα συνδικαλιστών και όχι εργαζομένων, μας ενδιαφέρει η αγορά εργασίας»

«Θέλω από τη Νίκαια να στείλω ξεκάθαρο μήνυμα. Είμαστε με την υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά επιχειρηματίες που έχουν προσωπικές περιουσίες, φαλιρίζουν επιχειρήσεις, έχουν τα λεφτά στην Ελβετία και κάνουν βόλτες με σκάφη στη Μύκονο θα μας βρουν απέναντι τους», ξεκαθάρισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εργατοπατέρες με μαξιμαλιστικές λογικές, άβουλοι υπουργοί… αυτά πρέπει να τα αφήσουμε πίσω μας», τόνισε.

«Ο κατώτατος μισθός να καθορίζεται μέσα από ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις. Ο σκοπός μας είναι να φτάσουμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα και για αυτό η πολιτική αλλαγή είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για να εφαρμόσουμε αυτό το φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμά», υπογράμμισε.

«Όσο και αν κάποιοι ανακάλυψαν τώρα την επιχειρηματικότητα, αυτό είναι ένας μύθος Συγκρούονται δυο σχολές σκέψεων: αυτοί που λένε ότι χρειαζόμαστε ένα κράτος μεγάλο με φόρους που πληρώνετε όλοι εσείς και ωφελημένοι όλοι αυτοί που είναι μέσα στο σύστημα και η άλλη σχολή σκέψης που λέει ό,τι είναι δημόσιο δεν είναι και κρατικό, μπορεί αν είναι φτηνότερο να δοθεί από τον ιδιωτικό τομέα», υπογράμμισε.

«Λένε ότι είστε υπό περιορισμό, ναι υπάρχουν περιορισμοί, αλλά αυτά δεν εμπίπτουν στα μνημόνια, η χώρα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό σχέδιο για μετά το τέλος των μνημονίων, εμείς κάνουμε μικρά βηματάκια και άλλοι τρέχουν και η απόσταση με Ευρώπη αντί να μικραίνει μεγαλώνει και δεν έχουμε περιθώριο να περιμένουμε άλλο», είπε ο κ. Μητσοτάκης και κατέληξε:

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους πολίτες και με λογική και συναίσθημα. Εμπιστευόμαστε την κρίση των πολιτών, και για αυτό περνάμε μέσα από τα προσυνέδρια. Όταν οι πολίτες συγκρίνουν θα κάνουν τη σωστή επιλογή και θα επιλέξουν τη ΝΔ που θα οδηγήσει ξανά στην έξοδο από την κρίση».

 


σχετικα αρθρα