current views are: 9

9 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση14:11

«Πόλεμος» Αδ. Γεωργιάδη – Στ. Κοντονή για την αλλαγή φύλου

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τρομερά μεγάλη υποκρισία» και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση, αντί να επιδιώξει συναινέσεις και χαμηλούς τόνους, «έφτιαξε ένα νομοσχέδιο, όσο πιο αριστερό μπορούσε, για να ικανοποιήσει το εσωκομματικό της ακροατήριο» και για να εξισορροπήσει τους πανηγυρισμούς για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, με την δήθεν προάσπιση των δικαιωμάτων των διεμφυλικών.

Δημοσίευση 14:11’

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τρομερά μεγάλη υποκρισία» και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση, αντί να επιδιώξει συναινέσεις και χαμηλούς τόνους, «έφτιαξε ένα νομοσχέδιο, όσο πιο αριστερό μπορούσε, για να ικανοποιήσει το εσωκομματικό της ακροατήριο» και για να εξισορροπήσει τους πανηγυρισμούς για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, με την δήθεν προάσπιση των δικαιωμάτων των διεμφυλικών.

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή το νομοσχέδιο για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου εξαπέλυσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης. Σε υψηλούς τόνους ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή. 

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, αναφερόμενος στο σχέδιο νόμου για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, είπε ότι συνιστά «ονείρωξη» που θα οδηγήσει σε μια ακόμη τραγωδία την κυβέρνηση.

Ο κ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για «τρομερά μεγάλη υποκρισία» και κατήγγειλε ότι η κυβέρνηση, αντί να επιδιώξει συναινέσεις και χαμηλούς τόνους, «έφτιαξε ένα νομοσχέδιο, όσο πιο αριστερό μπορούσε, για να ικανοποιήσει το εσωκομματικό της ακροατήριο» και για να εξισορροπήσει τους πανηγυρισμούς για την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού, με την δήθεν προάσπιση των δικαιωμάτων των διεμφυλικών. Ο Α. Γεωργιάδης είπε ακόμη, ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι τα «ψηφαλάκια στην Αριστερά» και όχι τα δικαιώματα των διεμφυλικών.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ δεν παρέλειψε να σχολιάσει και τη στάση των ΑΝΕΛ. «Ακούσαμε τον κ. Παπαχριστόπουλο να δηλώνει ότι είναι κωμικές οι αντιδράσεις στο νομοσχέδιο. Δηλαδή, τον κ. Δ. Καμμένο και τον κ. Κατσίκη τους χαρακτήρισε κωμωδία! Αλλά δεν μας δίνει μια λογική εξήγηση, γιατί οι ΑΝΕΛ πριν από μία εβδομάδα δήλωναν δημοσίως στη Βουλή ότι είναι αντίθετοι σε αυτό το νομοσχέδιο και ξαφνικά ανακάλυψαν πόσο σημαντικό νομοσχέδιο είναι. Τι άλλαξε; Προφανώς η κάλυψη του κ. Τσίπρα στον κ. Καμμένο στο θέμα Γιαννουσάκη, για το θέμα Μαρινάκη, για το θέμα της ρουλέτας και του καζίνο! Το καταλαβαίνει και το τελευταίο καφενείο της χώρας ότι έχει γίνει πολιτική ανταλλαγή» είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι «ο Πάνος Καμμένος απόσχει της συζητήσεως και πήγε στη Βραζιλία για να ενδυναμώσει την αμυντική μας συνεργασία, αλλά η Βραζιλία είναι η κατεξοχήν χώρα που γίνονται οι εγχειρήσεις αλλαγής φύλου».

Αναφερόμενος στις σχέσεις με την Εκκλησία, ο κ. Γεωργιάδης κατήγγειλε ότι «υπάρχουν πάρα πολλά ρατσιστικά άρθρα» για το πώς «τόλμησε» η Εκκλησία να εκφράσει άποψη. «Δηλαδή, ζούμε σε μια χώρα που άπαντες μπορούν να έχουν άποψη, σεβόμαστε δικαιώματα των διεμφυλικών -και καλά κάνουμε- αλλά αρνούμαστε το δικαίωμα στην Εκκλησία, στην Ιερά Σύνοδο, να εκφράσει άποψη για ζητήματα που πρωτίστως την αφορούν, δηλαδή για ζητήματα της πίστεως» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Άθεοι είστε και δεν έχετε δικαίωμα εσείς να μιλάτε για την Εκκλησία. Για την εκκλησία έχουμε δικαίωμα να μιλάμε εμείς που την σεβόμαστε και την αγαπάμε! Εσείς δεν έχετε καμία δουλειά με την Εκκλησία» επέμεινε ο κ. Γεωργιάδης και απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης: «Αν είσαι άθεος κύριε Κοντονή να βγεις και να το υπερασπιστείς, όχι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ! Η ΝΔ έχει καταθέσει την δική της πρόταση, που είναι σύμφωνη με την τελευταία απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και δεν έχει κανένα λόγο η δική μας χώρα να πρωτοτυπήσει πέραν της αποφάσεως αυτής».

«Δεν θα κάνω θεολογική συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη»

«Δεν θα κάνω θεολογική συζήτηση με τον κ. Γεωργιάδη για τα θέματα που έθεσε περί Ιεράς Συνόδου, αθείας κλπ. Εμείς είμαστε με την Οκτωβριανή επανάσταση. Δεν είμαστε με τον Στάλιν! Αυτό το κατάλαβαν μέχρι και Εσθονοί βουλευτές και μας έστειλαν συγχαρητήρια επιστολή. Εσείς εδώ, το έχετε καταλάβει;» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος απαντώντας στα περί όψιμου και υποκριτικού ενδιαφέροντος για τα δικαιώματα των διεμφυλικών, έσπευσε να επισημάνει ότι από το 1968 σε αυτή τη χώρα υπήρχε το ΚΚΕ εσωτερικού, το οποίο έδινε αγώνα για σοσιαλισμό με ελευθερία, δημοκρατία και ανθρώπινο πρόσωπο.

«Ήταν αυτό το κόμμα που υπερασπιζόταν τις κινητοποιήσεις, σε όλη την Ευρώπη, για δημοκρατικά και ανθρώπινα δικαιώματα» είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και τόνισε ότι η Δεξιά πάσχει από στερεότυπα.


σχετικα αρθρα