ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Μητσοτάκης: Φέρατε το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου για να κρύψετε την αποτυχία σας

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2017, 12:01 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2017, 12:01
Κ. Μητσοτάκης: Φέρατε το νομοσχέδιο αλλαγής φύλου για να κρύψετε την αποτυχία σας
Facebook Twitter Whatsapp

Ο αρχηγός της ΝΔ επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την για ''πολιτικό παιχνίδι''.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Επίθεση στην κυβέρνηση ότι φέρνει ένα πρόχειρο και ανεύθυνο νομοσχέδιο στη Βουλή για να καλύψει τη δική της καθολική αποτυχία εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.

«Φέρατε ένα νομοσχέδιο άρον-άρον για να κρύψετε την καθολική σας αποτυχία σε όλους τους τομείς. Οφείλουμε να νομοθετούμε και να προστατεύουμε αυτούς που αισθάνονται. Δεν μας απασχολεί αν αυτή η ομάδα είναι μικρή. Μας είναι αδιάφορο το πόσοι είναι. Εν αντιθέσει με αυτά που πρεσβεύετε, αξίωση της ΝΔ είναι ότι η πολιτεία οφείλει να προστατεύει το δικαίωμα της μειοψηφίας» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση επέλεξε την επικοινωνιακή διαχείριση κάνοντας πολιτικό παιχνίδι. Το νομοσχέδιο είναι πρόχειρο και ανεύθυνο. Ο κ. Τσίπρας ψάχνει απεγνωσμένα ένα άλλοθι για την πολιτική άγριας λιτότητας που έχει επιβάλει. Όλοι έχουν καταλάβει το πραγματικό σας κίνητρο. Σας καλώ να υιοθετήσετε τη δικιά μας πρόταση για το ζήτημα» πρόσθεσε.

Σύμφωνα, επίσης, με τον κ. Μητσοτάκη: «Όλοι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και στα δικαιώματα. Το 2005 ψηφίσαμε την εφαρμογή της ίσης μεταχείρισης ανεξαρτήτως ηλικίας, εθνικότητας κλπ. Είναι κωμικό να μας παραδίδετε μαθήματα φιλελευθερισμού. Με πρώτον τον κύριο Τσίπρα που αγόρευε χθες μπροστά στα άδεια έδρανα της κοινοβουλευτικής του ομάδας. Δεν έχετε καταφέρει να τους πείσετε όλους. Να δούμε αν υπάρχει δεδηλωμένη ευαισθησία της σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι: «Το ζήτημα αφορά βαθιά, προσωπικά, κάποιους συνανθρώπους μας. Παλεύουν από μικρή ηλικία σε δύσκολες συνθήκες. Να έχουν το δικαίωμα να ζήσουν όπως το επιθυμούν. Θέλω όμως να θέσω και ένα ερώτημα σε όσουα αντέδρασαν στη διεξαγωγή της σημερινής συζήτησης. Τι θα κερδίσουν αυτοί που απορρίπτουν κάθε συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα θα πάψουν να υπάρχουν διεμφυλικά άτομα; Αν η κυβέρνηση εξηγούσε με ψυχραιμία, η κοινωνία θα στήριζε αυτή την αλλαγή». 

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε για το πως χειρίζονται οι άλλες χώρες το ζήτημα: «Χώρες όπως η Σουηδία, ζητούν ιατρική γνωμάτευση. Σχεδόν σε όλες τις προηγμένες χώρες έχουν καταλήξει ότι το θέμα έχει ιατρική διάσταση και όχι μόνο νομική. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να είναι ενήλικας. Απαιτείται ωριμότητα. Η δυνατότητα αυτή πρέπει να παρέχεται μία φορά. Η ανεύθυνη πρότασή σας δεν προβλέπει τίποτα. Παραγνωρίζετε ότι εδώ και χρόνια υπάρχει μια υποστηρικτική δομή διεμφυλικών ατόμων και προτείνουμε να την ενισχύσουμε. Ήρθε ο κ. Τσίπρας χθες ενώπιον μόλις του 1/3 της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και δεν είπε λέξη για τα ουσιαστικά ζητήματα. Ίσως δεν ενδιαφέρετε πραγματικά γι αυτούς τους ανθρώπους. Ασκείτε την εξουσία με τον πιο αναχρονιστικό τρόπο».

Ο πρόεδρος της ΝΔ κατέληξε λέγοντας: «Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει το ανεύθυνο νομοσχέδιο της κυβέρνησής σας. Οταν γίνουμε κυβέρνηση θα ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση νόμου για τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τον σωστό χειρισμό αυτής της υπόθεσης.  Να πάρουν αυτά τα άτομα την απόφασή του υπεύθυνα και όχι ανεύθυνα όπως κυβερνάτε εσείς αυτόν τον τόπο». 

Δείτε εδώ λεπτό προς λεπτό τη συζήτηση στη Βουλή για την αλλαγή ταυτότητας φύλου