ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κόντρα Αλ. Τσίπρα - Κ. Μητσοτάκη: «Δώσατε χώρο στους ακραίους» - «Τυχοδιώκτης ο κ. Καμμένος»

Δημοσίευση 10 Οκτωβρίου 2017, 15:40 / Ανανεώθηκε 10 Οκτωβρίου 2017, 21:02
Κόντρα Αλ. Τσίπρα - Κ. Μητσοτάκη: «Δώσατε χώρο στους ακραίους» - «Τυχοδιώκτης ο κ. Καμμένος»
Facebook Twitter Whatsapp

Σφοδρή σύγκρουση Πρωθυπουργού και του αρχηγού της ΝΔ για την ηλικία δυνατότητας αλλαγής ταυτότητας φύλου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Σφοδρή σύγκρουση για την τροπολογία που αφορά την αλλαγή ταυτότητας φύλου από τα 15 είχαν σήμερα στη Βουλή ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο Πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα: «Πριν απο δύο μήνες ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε μαζί με τους εκπρόσωπους της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και τους υποσχέθηκε ότι θα ψηφίσει. Και ήρθε εδώ σήμερα και με ένα κρεσέντο, παραχώρησε χώρο στην ακραία πτέρυγα.  Ό Κ. Μητσοτάκης έχει δικαίωμα να κάνει όσες κωλοτούμπες θέλει. Να πάρει πίσω την υβριστική αναφορά απέναντι στους συμπολίτες μας. Αστοχη και ντροπιαστική η αναφορα ότι πιθανόν αυτά τα άτομα να χρήζουν ψυχολογικής παρακολούθησης».

Την ίδια στιγμή υπογράμμισε ότι: «Συζητάμε με υποκρισία το ζήτημα της ηλικίας. Για τους ανήλικους πολίτες των 15 ετών που υφίστανται τρομακτικό μπούλινγκ στα Λύκεια, πρέπει να σταματήσει αυτό! Αναφερθήκατε σε ψυχιάτρους που πηγαίνουν στον Υμηττό και τους το είπαν οι εξωγήινοι, αλλά δεν αναφερθήκατε στο ότι υπάρχουν δεκάδες απόπειρες αυτοκτονίας στα σχολεία μας και στην ελληνική επαρχία, γιατί υπάρχει ένα θεσμικό πλαίσιο που δεν μπορεί να δώσει την έξοδο της κανονικότητας σε αυτά τα άτομα».

Παράλληλα μίλησε και για τους 15χρονους και την ιατρική γνωμάτευση: «Το λαϊκίζετε. Λέμε για τους 15χρονους ότι με τη συναίνεση των γονέων και την ιατρική γνωμάτευση να μπορούν να αποκτήσουν την ταυτότητα που αρμόζει στην ύπαρξή τους. Ποια υποκρισία αυτές τις δύο ημέρες μας έχει οδηγήσει σε μια συζήτηση με όρους μεσαίωνα και σκοταδισμού; Σας καλώ να ανακαλέσετε το απαράδεκτο παράδειγμα που δώσατε. Δεν έχετε δικαίωμα να τους προσβάλετε αυτούς τους ανθρώπους. Λέτε είμαστε υπέρ του δικαιώματος στον αυτοπροσδιορισμό, κάτι που θα ήταν συνεπές σε κάποιον που δηλώνει φιλελεύθερος. Και μετά λέτε οι ενήλικες να έχουν ιατρική γνωμάτευση. Δηλαδή... ετεροπροσδιορισμός!

Ο ίδιος έψεξε τον κ. Μητσοτάκη για το παράδειγμά του με τον ανήλικο και τον ψυχίατρο: «Δώσατε ένα ατυχές παράδειγμα. Σας εγκάλεσα για την επιλογή σας να δώσετε αυτό το παράδειγμα. Δεν είχατε άλλο;  Αν για σας το κρίσιμο θέμα είναι η γνωμοδότηση των επιστημόνων, γιατί το αρνείστε για τα ανήλικα παιδιά; Στο όνομα ποια λογικής, ή θρησκείας, ποιος θεός είναι αυτός που μας οδηγεί να αποφασίζουμε αυτά τα παιδιά να τα οδηγούμε στο μπούλινγκ και την αυτοκτονία;».

Τέλος, μίλησε για την υποστήριξη των Ανεξαρτήτων Ελλήνων: «Οι ΑΝΕΛ, που τους κατηγορείτε για ακροδεξιούς - άλλοι είναι και βρίσκονται μέσα στο κόμμα σας και τους έχετε για αντιπροέδρους - ψήφισαν όλα τα νομοσχέδια που προτείναμε». 

Κ. Μητσοτάκης: Μια διάγνωση ζητάμε - Ο Καμμένος είναι τυχοδιώκτης

Από την πλευρά του ο Κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε «τυχοδιώκτη» τον Πάνο Καμμένο και ανέφερε ότι τα ζητήματα τέτοιου τύπου δημιουργούν μεγάλο πολιτικό πρόβλημα στην κυβέρνηση.

«Να είστε πιο ψύχραιμος. Εδώ, να μην δείχνετε τόσο πάθος για ζητήματα που σας δημιουργούν ένα μεγάλο πολιτικό πρόβλημα. Το κάνετε για να συσπειρώσετε τη δική σας κοινοβουλευτική σας ομάδα. Για άλλη μια φορά δεν ήσασταν στην ομιλία μου. Ο κ. Καμμένος θα πήγαινε και στον Άρη για να μην είναι παρών, μιας και μιλάτε για κωλοτούμπες. Για να κρατήσει την καρέκλα του ψηφίζει τα αντίθετα από αυτά που πιστεύει» επισήμανε στον Πρωθυπουργό.

Επανέλαβε, δε το αίτημα για μια ιατρική διάγνωση: «Μία διάγνωση ζητάμε! Να πάει κάποιος σε έναν ειδικό, να τον διαβεβαιώσει αν μη τι άλλο για τια ευθύνες που αναλαμβάνει. Είναι ζήτημα στοιχειώδους ευαισθησίας. Δύσκολη απόφαση δεν είναι να αλλάξει ταυτότητα. Η δύσκολη απόφαση είναι πότε ένα αγόρι θα βγει ντυμένο ως κορίτσι από το σπίτι. Το ζήτημα έχει ιατρική διάσταση! Είστε ανεύθυνος, αν δεν το βλέπετε. Ζητώ για όλα τα άτομα την δικλείδα ασφαλείας που δέχεστε για τον 15χρονο». 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι απλό. Αποσύρετε το νομοσχέδιο και ελάτε να ψηφίσουμε τη δική μας πρόταση. Θα βολέψετε έτσι και κάποιους συνοφρυωμένους βουλευτές των ΑΝΕΛ. Αν δεν ψηφίσετε την πρότασή μας, θα το κάνουμε εμείς μόλις γίνουμε κυβέρνηση». 

Κατέληξε δε, εξαπολύοντας επίθεση στον Πρόεδρο των ΑΝΕΛ: «Ο Καμμένος δεν είναι ακροδεξιός, τυχοδιώκτης είναι. Δεν θυμάμαι τους ΑΝΕΛ να ψήφισαν το σύμφωνο συμβίωσης. Ο Καμμένος θα καταδικαστεί στην πολιτική αφάνεια. Οι πιρουέτες του δεν έχουν άλλη ερμηνεία παρά να κρατηθεί στην καρέκλα. Στη Βουλή δεν βλέπω να ξαναμπαίνει».