current views are: 13

10 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση16:49

Συλλυπητήρια του πολιτικού κόσμου για την απώλεια του Γ. Παντή

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γ. Παντή, δίνουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του, όπως επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.

Δημοσίευση 16:49’

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γ. Παντή, δίνουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του, όπως επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.

Συλλυπητήρια για τον θάνατο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γ. Παντή, δίνουν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με δήλωσή του, όπως επίσης ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.

«Το τελευταίο αντίο στον Γιάννη Παντή, τον ακαδημαϊκό, τον δάσκαλο, τον αγωνιστή που πάσχιζε πάντα να παντρεύει την λογική με την ευαισθησία, δεν μπορεί παρά να είναι μια υπόσχεση: Ότι τίποτε δεν θα πάει χαμένο από όσα δίδαξε με το έργο, τη ζωή, το ήθος και τους αγώνες του» δηλώνει ο πρωθυπουργός που αναφέρει ότι συμμερίζεται τη θλίψη της οικογένειάς του, και όσων τον γνώρισαν και τον αγάπησαν.

«Ως επιστήμονα, ακαδημαϊκό και άνθρωπο τον χαρακτήριζε το ήθος και το πάθος του για την εκπαίδευση και τις καινοτόμες οικολογικές δράσεις, καθώς και η αποτελεσματικότητά του σε ό,τι αναλάμβανε» δήλωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης για τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, καθηγητή Γιάννη Παντή, εκφράζοντας τα θερμά συλλυπητήριά του για την απώλειά του.

«Δεν είναι τυχαίο ότι, ως γενικός γραμματέας αγωνίστηκε με όλες του τις δυνάμεις για την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, αλλά και την οργάνωση και λειτουργία των δομών εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων» πρόσθεσε ο κ. Βούτσης.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αναφέρεται στη συνεισφορά του Γιάννη Παντή στην αντιμετώπιση των δυσκολιών της Εκπαίδευσης, αλλά και στην εμψύχωση της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων.

Αναλυτικά, η δήλωση του κ. Φίλη έχει ως εξής:

«O σύντροφος, ο φίλος, ο πολύτιμος συνεργάτης Γιάννης Παντής μάς άφησε σήμερα μετά από μήνες επίμονου αγώνα να κρατηθεί στη ζωή. Είχα την ευκαιρία να συνεργαστώ μαζί του στο Υπουργείο Παιδείας στη δύσκολη προσπάθεια να στήσουμε σε νέες βάσεις το δημόσιο σχολείο, το σχολείο της ισότητας και της ποιότητας για όλα τα παιδιά, αντιμετωπίζοντας τις μύριες όσες δυσκολίες της κρίσης και της υποχρηματοδότησης. Στην προσπάθεια αυτή ο Γιάννης Παντής ως γενικός γραμματέας του υπουργείου, συνεισέφερε όλες του τις δυνάμεις, έχοντας σαν παρακαταθήκη την ακαδημαϊκή του συγκρότηση, τη διοικητική του εμπειρία, την αγωνιστική του παρουσία, την οικολογική του εγρήγορση και μια διαρκή ευαισθησία για το χώρο της εκπαίδευσης.

Ο Γιάννης Παντής υπήρξε ο βασικός υπεύθυνος και ο εμψυχωτής της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων. Όταν χρειάστηκε, υπεράσπισε ακόμη και με τη φυσική του παρουσία, απέναντι στο ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία, το δικαίωμα αυτών των παιδιών στη μόρφωση.

Ήταν ο οργανωτικός νους πίσω από την άψογη διεξαγωγή των Πανελλαδικών εξετάσεων, αλλά και ο άνθρωπος πίσω από μια σειρά προτάσεων και βελτιωτικών ρυθμίσεων σε όλους τους τομείς.

Τον αποχαιρετώ με οδύνη και θλίψη. Το έργο του θα μας τον θυμίζει. Το χαμόγελό του και η ανοιχτόκαρδη διάθεσή του θα μας συντροφεύει.

Στη γυναίκα του, στον μονάκριβο γιο του, σε όλη του την οικογένεια εκφράζω τα πιο βαθιά μου συλλυπητήρια».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχαιρετά τον δάσκαλο, τον ερευνητή, τον φλογερό οραματιστή, τον αγαπημένο σύντροφο Γιάννη Παντή, Καθηγητή του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ. Ο Γιάννης Παντής, ξεκίνησε τις σπουδές και την πορεία του στο ΑΠΘ, όπου στην συνέχεια υπηρέτησε για περίπου 30 χρόνια σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες. Ως αντιπρύτανης οικονομικών σε δύσκολους καιρούς, συνέβαλε στην αναδιοργάνωση του πανεπιστημίου, στο άνοιγμά του στην πόλη και στην στενότερη σύνδεσή του με την κοινωνία» σημειώνει από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ και συνεχίζει: «Προσηλωμένος στις ιδέες του για την εκπαίδευση, ανέλαβε τα καθήκοντα του Γ.Γ. στο Υπουργείο Παιδείας και με το ανήσυχο και κριτικό του πνεύμα αντιμετώπιζε, συστηματικά και με αγωνία, τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης . Σ’ αυτόν τον αγώνα, κόπηκε το νήμα της ζωής του».

«Με μεγάλη θλίψη πληροφορηθήκαμε την πρόωρη απώλεια του Γιάννη Παντή, ενός ανθρώπου που αφιέρωσε τη ζωή του στην εκπαίδευση και αγωνίστηκε για τα πιστεύω του» δήλωσε η τομεάρχης παιδείας της ΝΔ, Νίκη Κεραμέως, για την απώλεια του γενικού γραμματέα του υπουργείου.


σχετικα αρθρα