current views are: 10

10 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση18:50

Φ. Γεννηματά: Όσοι βρήκαν στασίδι στο ΣΥΡΙΖΑ ας μείνουν εκεί

Από την ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψαν και οι «βολές» κατά την κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας σαφές ότι «Δεν μας αρκεί μια μικρή άνοδος των ποσοστών μας.»

Δημοσίευση 18:50’

Από την ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψαν και οι «βολές» κατά την κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας σαφές ότι «Δεν μας αρκεί μια μικρή άνοδος των ποσοστών μας.»

Σαφές μήνυμα για την πορεία της Δημοκρατική Παράταξη έστειλε από την Κρήτη η Φώφη Γεννηματά λέγοντας ότι η Δημοκρατική Παράταξη μπορεί να γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Πρωταγωνιστής για ένα καλύτερο μέλλον της Ελλάδας και των Ελλήνων. Γιατί ο στόχος μας είναι η Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας»

Από την ομιλία της προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν έλειψαν και οι «βολές» κατά την κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάνοντας σαφές ότι «Δεν μας αρκεί μια μικρή άνοδος των ποσοστών μας. Δεν είναι όνειρό μας να είμαστε ο πολιτικός μπαλαντέρ. Ούτε της Νέας Δημοκρατίας, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε χαράξει αυτόνομη πορεία, με αυτοδύναμη στρατηγική. Ας το πάρουν επιτέλους όλοι απόφαση: Δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα κανενός. Όποιος θέλει κόμματα «μπαλαντέρ»,  δεκανίκια των ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, να τα αναζητήσει αλλού» ενώ προσέθεσε:

«Θέλουμε να γίνουμε και πάλι πλειοψηφικό ρεύμα. Έχει ανοίξει ο δρόμος για να φέρουμε πίσω όλους αυτούς που απομακρύνθηκαν, που τους πικράναμε γιατί δε μπορέσαμε να εξηγήσουμε την αναγκαιότητα των πολιτικών και των επιλογών μας. Έχουμε μια αγκαλιά ανοιχτή για όλους αυτούς τους συντρόφους, έχουμε ένα χέρι απλωμένο.  Όχι όμως για όσους πήγαν να βρουν στασίδι εξουσίας  στο ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτούς δεν τους θέλουμε πίσω. Ας μείνουν εκεί που βρίσκονται σήμερα. Βαρίδι σ’ αυτό το πλοίο που βουλιάζει. Εμείς απευθυνόμαστε σε όλους τους προοδευτικούς πολίτες.  Στους εργαζομένους, στους συνταξιούχους, στους άνεργους. Στους επαγγελματίες, στους επιστήμονες, στους αγρότες. Άντρες και γυναίκες. Και τους λέμε: «γυρίστε στο σπίτι σας να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, για να κάνουμε πράξη, να υλοποιήσουμε το σχέδιο Ελλάδα».

Η κ. Γεννηματά τόνισε την ανάγκη ανανέωσης ιδεών και προτάσεων σχολιάζοντας ότι «γι’ αυτό δουλεύουν εκατοντάδες άνθρωποι τον τελευταίο χρόνο το σχέδιο «Ελλάδα» και είμαστε το μοναδικό Κόμμα που παρουσίασε στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας».

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το αποτύπωμα της ιστορικής μας διαδρομής είναι θετικό και πρέπει επιτέλους να νιώσουμε υπερήφανοι για την προσφορά μας σε αυτό τον τόπο, να στηρίξουμε τους ανθρώπους μας, τις επιλογές μας, τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ακόμη και μέσα στην κρίση τόλμησε το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Παράταξη να κάνουν» σημείωσε ακόμη η Φώφη Γεννηματά.

«Οφείλουμε να αφήσουμε οριστικά στο παρελθόν ό,τι μας πλήγωσε όλα αυτά που έδιωξαν κόσμο από κοντά μας, που απογοήτευσαν κόσμο. Ανοίγουμε νέους δρόμους γι’ αυτό ζητώ απ’ όλους εσάς ψήφο εμπιστοσύνης, καθαρή εντολή. Εντολή ανατροπής. Θα το αλλάξουμε το πολιτικό σκηνικό. Εμείς θα είμαστε οι πρωταγωνιστές στις επόμενες εθνικές εκλογές που θα είναι αναμέτρηση για τρεις»

Ακόμη επισήμανε ότι η χώρα δε μπορεί να χάσει άλλο χρόνο και άλλες ευκαιρίες και πρόσθεσε ότι  χρειάζεται εθνικό  σχέδιο για την ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας.

«Τι λέμε εμείς: Πριν απ’ όλα παραγωγή νέου πλούτου. Να μεγαλώσουμε την πίτα. Αλλά και δίκαιη διανομή του. Αυτοί είναι οι δυο πυλώνες της πολιτικής μας που μας χαρακτηρίζουν. Και χρειάζεται αξιόπιστη κυβέρνηση. Δεν υπάρχει περίπτωση με αυτή την κυβέρνηση να πάμε μπροστά. Όσο πιο γρήγορα φύγουν, τόσο το καλύτερο για τον τόπο» ανέφερε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


σχετικα αρθρα