current views are: 9

12 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση09:09

Σ. Παπαδόπουλος στο «Ακραίως»: Δεν ισχύει σήμερα το «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι»

Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Δημοσίευση 09:09’

Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Την πεποίθηση ότι είναι μια ώριμη εξέλιξη η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντ. Τραμπ εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος στο «Ακραίως» και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ, τονίζοντας, ωστόσο, οι αμερικανικές βάσεις εξακολουθούν να είναι «βάσεις θανάτου».

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο: «Θεωρώ ότι ένα ενδεικτικό στοιχείο της εξωτερικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι απλώνεται με χώρες που παλιότερα δεν θεωρούσαμε ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς θα μπορούσε να έχει καλές σχέσεις».

Τόνισε επίσης ότι: «Είναι μια ώριμη εξέλιξη. Το πρώτο για το οποίο ενδιαφέρονται οι ΗΠΑ είναι να υπάρχει σταθερότητα σε μια ζώνη με ανοιχτά ζητήματα. Θεωρώ αυτονόητο να θέλει να συναντηθεί με την Ελλάδα. Είναι ο πιο σταθερός κρίκος σε αυτή την περιοχή» 

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο Αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα απάντησε: «Δεν μπορώ να προκαθαρίσω τη στάση της κυβέρνησης για βάσεις εξόρμησης. Την Κεντρική Επιτροπή μας πρέπει να την απασχολήσει. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα. Να το συζητήσουμε γιατί έχει πάρα πολλές πλευρές». 

Την ίδια στιγμή επισήμανε ότι «Δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα το «Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι». Υπάρχουν πάρα πολλοί φονιάδες.  Η φονταμενταλιστική τρομοκρατία έχει προκαλέσει ισάριθμούς φόνους» συμπληρώνοντας, ωστόσο, ότι «εξακολουθούν να είναι βάσεις θανάτου οι βάσεις των ΗΠΑ».

Καταλήγοντας, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε και στο πρόσφατο δημοψήφισμα στην Καταλονία: «Πέρα από την επιθυμία της Καταλονίας έχουμε την επιθυμία της Σκοτίας. Μην ξεχνάμε το ρόλο της Ευρώπης στην Ενιαία Γιουγκλοσλαβία. Μια ενωμένη Ευρώπη που μπορεί να εμβαθύνει και να μπορεί να λύνει προβλήματα στο εσωτερικό της δεν θα επέτρεπε στον Ραχόι να αντιδρά έτσι».

 


σχετικα αρθρα