current views are: 10

13 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση08:50

Κ. Μπάρκας στο «Ακραίως»: Είναι πλήρως ασφαλής χώρα η Ελλάδα

«Είναι πλήρως ασφαλής χώρα η Ελλάδα. Να μην δημιουργούμε κακές εντυπώσεις» δήλωσε ο Κ. Μπάρκας στο «Ακραίως».

Δημοσίευση 08:50’

«Είναι πλήρως ασφαλής χώρα η Ελλάδα. Να μην δημιουργούμε κακές εντυπώσεις» δήλωσε ο Κ. Μπάρκας στο «Ακραίως».

Στην επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, αλλά και στο μεταναστευτικό αναφέρθηκε σήμερα στο «Ακραίως» στον Τάκη Χατζή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μπάρκας.

Ο κ. Μπάρκας καταρχήν σχολίασε την δολοφονία του Μ. Ζαφειρόπουλου: «Σε όποια υπόθεση και αν ήταν ο άνθρωπος, η συγκεκριμένη πράξη μόνο αποτροπιασμό μπορεί να προκαλέσει. Η αστυνομία θα κάνει τη δουλειά της. Έχει σημειώσει πολλές επιτυχίες τελευταία».

Όπως επίσης δήλωσε: «Είναι πλήρως ασφαλής χώρα η Ελλάδα. Να μην δημιουργούμε κακές εντυπώσεις. Δεν βοηθάει αυτό. Έχει τεράστιες επιτυχίες η Ελληνική Αστυνομία. Η κοινωνία πρέπει να βρίσκεται σε πλήρη στήριξη της Ελληνικής Αστυνομίας. Η πολιτική ηγεσία του συγκεκριμένου υπουργείου κάνει εξαιρετική δουλειά. Βρίσκεται στην διαδικασία διαλεύκανσης του περιστατικού».

Σε σχέση με την μετάβαση του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ υπογράμμισε: «Υπάρχουν δομικές διαφορές με την κυβέρνηση Καραμανλή. Υπάρχει έξαρση πολέμων στην περιοχή, η γεωπολιτική θέση της χώρας μας αυξάνει το ρόλο της χώρας μας στην περιοχή της Μεσογείου.Οι κινήσεις του υπουργείου Εξωτερικών έχουν αυξήσει την επιρροή της χώρας μας. Νομίζω ότι είμαστε ένας σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή. Θα πρέπει να διεκδικήσουμε τη σημαντική γεωστρατηγική θέση της χώρας μας την ώρα που η λεκάνη της Μεσογείου είναι σε αναβρασμό».

Την ίδια στιγμή ερωτηθείς για το μεταναστευτικό εκτίμησε ότι έχει γίνει εξαιρετική δουλειά: «Η εικόνα της χώρας μας στο μεταναστευτικό προκύπτει από τοποθετήσεις ανθρώπων που λένε ότι η Ελλάδα έκανε εξαιρετική δουλειά. Σήκωσε το βάρος των μεταναστευτικών ροών. Δεν τους απομόνωσε σε κλειστά κέντρα. Το μεταναστευτικό το βιώσαμε πολύ στο πετσί μας ως χώρα. Είναι πολλοί αυτοί που λένε ότι η Ελλάδα παρότι έμεινε μόνη της στο να διαχειριστεί τόσο μεγάλο πληθυσμό, έκανε πολύ καλή δουλειά».


σχετικα αρθρα