ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δ. Τζανακόπουλος για αλλαγή φύλου: Η ΝΔ ρέπει προς την ακροδεξιά

Δημοσίευση 13 Οκτωβρίου 2017, 11:33 / Ανανεώθηκε 13 Οκτωβρίου 2017, 16:56
Δ. Τζανακόπουλος για αλλαγή φύλου: Η ΝΔ ρέπει προς την ακροδεξιά
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαίωσε ότι η επένδυση στο Ελληνικό προχωράει κανονικά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Παραφιλολογία χαρακτήρισε τα όσα γράφτηκαν περί νέων μέτρων μέσα στο 2018 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος με αφορμή το νομοσχέδιο αλλαγή φύλου χαρακτήρισε τη ΝΔ ως ένα κόμμα που ρέπει προς την ακροδεξιά, ενώ σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό υποστήριξε ότι «είναι απόλυτα εντός χρονοδιαγράμματος».

«Το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου εγκρίθηκε από ευρύτατη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και υπερβαίνει το σύνολο της συμπολίτευσης», δήλωσε στον Σκάι ο κ. Τζανακόπουλος.

«Χαιρετίζω τη στάση του Ποταμιού κράτησε μια ειλικρινή φιλελεύθερη στάση, σε αντίθεση με άλλες κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίες θέλουν να παρουσιάζουν εαυτούς ως προοδευτικούς ή φιλελεύθερους, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που κάνουν είναι είτε να κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους είτε να ρέπουν προς την ακροδεξιά, όπως η Νέα Δημοκρατία. Η ΝΔ προσπάθησε να καλύψει την πολιτική σύγχυση που επικρατεί στο εσωτερικό της, με τη στάση την οποία κράτησε», πρόσθεσε.

Για τη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην ψήφιση του νομοσχεδίου, είπε: «Ο Μητσοτάκης υπέστη συντριπτική κοινοβουλευτική ήττα. Η ΝΔ αντί να προσπαθήσει να διορθώσει την εικόνα της και να επανέλθει στο υποτιθέμενο φιλελεύθερο προφίλ του αρχηγού της έβγαλε μια ανακοίνωση, χρησιμοποιώντας χαμηλή ποιότητα λόγου».

Σχετικά με τα δημοσιεύματα που «έφεραν» νέα μέτρα στη χώρα το 2018 και τη «διόρθωση» στην οποία προέβη το ΔΝΤ, ο κ. Τζανακόπουλος τόνισε: «Το ΔΝΤ έβαλε τα πράγματα στη θέση του. Τα νέα μέτρα ήταν μια παραφιλολογία. Μιντιακά συγκροτήματα αποφάσισαν να παίξουν το σενάριο των δημοσιονομικών θέσεων. Μερίδα του Τύπου προσπάθησε να δημιουργήσει πρόβλημα εκ του μη όντος. Η ελληνική οικονομία πιάνει τους στόχους μας, ενώ θα έχουμε δυνατότητα να μοιράσουμε και μέρισμα».

Όσον αφορά την πτήση του πρωθυπουργού με F-16, χθες, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος τόνισε ότι δεν υπάρχει κάποιος περαιτέρω συμβολισμός πίσω από αυτή την ενέργεια και πως ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε ένα μήνυμα προς τους πιλότους της Πολεμικής Αεροπορίας, ότι βρίσκεται δίπλα τους.

Για το ταξίδι του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Το ταξίδι στις ΗΠΑ έρχεται σε συνέχεια μιας σειράς διεθνών επαφών της κυβέρνησης. Τα τελευταία δύο χρόνια έχει αναβαθμιστεί η χώρα μας στον χώρο των διεθνών σχέσεων. Η Ελλάδα γίνεται ένα πεδίο όπου μπορούν να υπάρξουν μεγάλες επενδύσεις, έχει έναν σημαντικό γεωπολιτικό ρόλο. Η Ελλάδα διαμορφώνεται σε έναν πόλο σταθερότητας».

Σχετικά με την επένδυση στο Ελληνικό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ήταν καθησυχαστικός: «Το Ελληνικό είναι απόλυτα εντός χρονοδιαγράμματος, το οποίο περιγράφεται στη σύμβαση που έχει υπογραφεί. Η επένδυση θα προχωρήσει κανονικά. Η διαδικασία εκκρεμούσε από το 2012 γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση προσπαθούσε να παρακάμψει τον νόμο. Ο νόμος πρέπει να τηρείται».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και το νομοσχέδιο για την αποποινικοποίηση της ινδικής κάνναβης, για ιατρικούς σκοπούς: «Θα βοηθήσει χιλιάδες συνανθρώπους μας που πάσχουν από ανίατες ασθένειες. Δεν τίθεται θέμα χρήσης κάνναβης, όπως προσπάθησε να το επικοινωνήσει η ΝΔ. Η κυβέρνηση είναι ενιαία και το υπουργείο Υγείας θα βρει τον καταλληλότερο τρόπο ρύθμισης».