ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο ρόλος και η στόχευση της νέας task force συμβούλων του Κ. Μητσοτάκη

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 14 Οκτωβρίου 2017, 08:59 / Ανανεώθηκε 14 Οκτωβρίου 2017, 12:02
Ο ρόλος και η στόχευση της νέας task force συμβούλων του Κ. Μητσοτάκη
Photo: sooc.gr
Facebook Twitter Whatsapp

Το βηματισμό του αναζητεί το νέο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, που ανέλαβε σε μια δύσκολη από πλευράς επικαιρότητας, περίοδο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το βηματισμό του αναζητεί το νέο επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ, που ανέλαβε σε μια δύσκολη από πλευράς επικαιρότητας, περίοδο. Από την επιτυχία του θα κριθεί και η πορεία της κεντροδεξιάς παράταξης στο επόμενο κρίσιμο διάστημα που απομένει μέχρι τις εκλογές, όποτε και αν αυτές γίνουν. Είναι κάτι άλλωστε που γνωρίζει ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης, του οποίου προσωπικές επιλογές ήταν όλα τα νέα στελέχη που απαρτίζουν τον γαλάζιο επικοινωνιακό μηχανισμό.

Από την πλευρά του για να ενισχύσει την επικοινωνιακή δύναμη κρούσης του κόμματός του, ανακοίνωσε χθες και το 12μελές συμβουλευτικό Όργανο υπό τον καθηγητή Γιώργο Γεραπετρίτη. Σε όσους τον επικρίνουν ότι επέλεξε αντί για πολιτικά στελέχη, τεχνοκράτες, ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Κάποιοι, τους ονομάζουν τεχνοκράτες. Προσωπικά θα τους έλεγα ανθρώπους, που με την πείρα τους και - κυρίως - τη δουλειά τους, έχουν αποδείξει ότι μπορούν να προτείνουν λύσεις για τα μεγάλα προβλήματα της Πατρίδας μας».

Άλλωστε στόχος του είναι, προσέχοντας παράλληλα να μην διαταραχθεί η ισορροπία με την παλιά φρουρά, να αλλάξει και να μετασχηματίσει τη ΝΔ σε ένα σύγχρονο κόμμα. Όπως υπενθύμιζε στενός συνεργάτης του στο newpost.gr, ο κ. Μητσοτάκης από όταν διεκδικούσε την ηγεσία της κεντροδεξιάς παράταξης, είχε ξεκαθαρίσει ότι κεντρικός στόχος του ήταν να μεταβάλει την άποψη που υπάρχει στην κοινωνία ότι η ΝΔ είναι ένας γηρασμένος κομματικός σχηματισμός και να προσελκύσει νέους ψηφοφόρους, στους οποίους άλλωστε απευθύνεται και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η κίνηση του προέδρου της ΝΔ δεν αφορά μόνο την πορεία του κόμματός του μέχρι τις εκλογές, αλλά και στη συνέχεια, καθώς στόχος του είναι να βάλει «φίλτρα» στο ποιοι θα τοποθετούνται από την κυβέρνηση σε κρατικές θέσεις, μέχρι όπως λέει ο ίδιος, «να φτάσουμε στο μέλλον στο σημείο, να επιλέγονται από τον κρατικό μηχανισμό». Στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει την επιχείρηση στρατολόγησης προσώπων και έξω από τα όρια της κεντροδεξιάς, προσέχοντας παράλληλα να μην διαταραχθεί η ισορροπία με την παλιά φρουρά του κόμματος.

Η νέα task force της ΝΔ, θα παρεμβαίνει όπου κρίνεται σκόπιμο, ακόμη και στο briefing ή στις συνεδριάσεις των τομεαρχών για να εξειδικεύονται οι πολιτικές θέσεις του κόμματος. Οι τέσσερις από τους δώδεκα που θα συμμετέχουν στο νέο Όργανο, είναι δημόσιοι υπάλληλοι, όχι τυχαία, καθώς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θέλει να στείλει σαφές μήνυμα για την αξιοποίηση όλων στον κομματικό μηχανισμό. Άλλωστε κανείς από αυτούς δεν ήταν κομματικό στέλεχος, αλλά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα διεύρυνσης της ΝΔ, που είχε απευθύνει ο κ. Μητσοτάκης.