ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τάκης Θεοδωρικάκος: Θα μετανιώσει ο Αλ. Τσίπρας που δεν έκανε εκλογές

του Πάνου Ρασσιά - Δημοσίευση 15 Οκτωβρίου 2017, 08:45 / Ανανεώθηκε 15 Οκτωβρίου 2017, 08:45
Τάκης Θεοδωρικάκος: Θα μετανιώσει ο Αλ. Τσίπρας που δεν έκανε εκλογές
Facebook Twitter Whatsapp

Στην Ελλάδα ψηφίζουν οι πολίτες και όχι ο Ντάισελμπλουμ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

«Στην Ελλάδα δεν θα ψηφίσει ο κ. Ντάισελμπλουμ, αλλά οι πολίτες του Κερατσινίου, των Αχαρνών, της Θεσσαλονίκης και κάθε γωνιάς της ελληνικής επικράτειας», σημειώνει σε συνέντευξή του στη Realnews ο στενός συνεργάτης του προέδρου της Ν.Δ., Τάκης Θεοδωρικάκος, προσθέτοντας ότι «Ο μύθος της ενιαίας, ακλόνητης κυβερνητικής πλειοψηφίας κατέρρευσε και αναδείχτηκαν τα βαθιά ρήγματα της ετερόκλητης κυβερνητικής συμμαχίας».

Ο συντονιστής στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ. και επικοινωνίας, που απουσίαζε στην Κίνα όπου συμμετείχε σε road show για την Ελλάδα στο πανεπιστήμιο Tsing Hua στο Πεκίνο, σε μια συνέντευξη που δόθηκε κυριολεκτικά μεταξύ Κινεζικής πρωτεύουσας και Αθήνας, μιλά για όλους και για όλα και υποστηρίζει πως ο Αλέξης Τσίπρας θα μετανιώσει που δεν έχει κάνει εκλογές.

Όπως επισημαίνει, ό,τι και να κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι μια κυβέρνηση που βουλιάζει και πιάνεται από τα μαλλιά της. «Δεν είναι καθόλου τυχαίο που ο πρόεδρος της Ν.∆. έχει συντριπτικό πλεονέκτηµα έναντι του κ. Τσίπρα στο ποιος θεωρείται καλύτερος για πρωθυπουργός. Αυτό το κρίσιµο δεδοµένο, που υπάρχει για πρώτη φορά τις τελευταίες δεκαετίες, να προηγείται τόσο πολύ ο αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης έναντι του πρωθυπουργού, οι κυβερνητικοί προπαγανδιστές και οι πολυποίκιλοι υπάλληλοί τους παριστάνουν ότι το ξεχνάνε. Ο,τι και να κάνουν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είναι µια κυβέρνηση που βουλιάζει και πιάνεται από τα µαλλιά της. Τη µια µε µετρήσεις αγνώστων εταιρειών, την άλλη προσπαθώντας να µας γυρίσουν πολλές δεκαετίες πίσω διχάζοντας τους Ελληνες. ∆εν θα τα καταφέρουν», αναφέρει.

Ο Τ. Θεοδωρικάκος απαντά και σε όσους λένε ότι η Ν.Δ. έχει ακροδεξιά στελέχη με αιχμή του δόρατος τον Αδωνι Γεωργιάδη. «Η Ν.Δ. δεν έχει τέτοια στελέχη, όμως έχει η κυβέρνηση», λέει. Ακόμη επισημαίνει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είναι πρόεδρος των μηχανισμών, αλλά εκπροσωπεί μια νέα αντίληψη συμμετοχής των πολιτών στην πολιτική. «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκπροσωπεί το νέο και όλο αυτό το διάστημα κάνει πράξη την ανανέωση της Νέας ∆ημοκρατίας σε πρόσωπα και ιδέες», αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει: «Είναι αυτονόητο ότι τα παλαιά και ιστορικά στελέχη της παράταξης έχουν τον δικό τους, πολύ σηµαντικό ρόλο γιατί η εµπειρία τους είναι πολύτιµη».

Ο κ. Θεοδωρικάκος αναδεικνύει τις στρατηγικές αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και τα βασικά μηνύματα της ΝΔ για μια «Συμφωνία αλήθειας» καθώς και ότι «οι Έλληνες αξίζουμε καλύτερα». Θεωρεί επιτακτική της ανάγκη της πολιτικής αλλαγής για να μπορέσει να ξεκινήσει η ανάπτυξη στην Ελλάδα και εκφράζει τη βεβαιότητά του για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις προσεχείς εκλογές, ανεξάρτητα από το τι λένε οι δημοσκοπήσεις. «Τα πανηγύρια της κυβέρνησης για υψηλούς ρυθµούς ανάπτυξης τελειώνουν. Η εκλογή του κ. Μητσοτάκη θα αποτελέσει το καθοριστικό θετικό σήµα για επενδύσεις και δουλειές στη χώρα. Εποµένως η πολιτική αλλαγή είναι προϋπόθεση για ισχυρή και σταθερή ανάκαµψη της οικονοµίας», τονίζει.

Θεωρεί ότι η παρουσία της Μαρίας Σπυράκη στο επικοινωνιακό επιτελείο «θα προσδώσει νέα δύναµη και σαφήνεια στο επικοινωνιακό πεδίο» και την χαρακτηρίζει άξια και δυναμική γυναίκα και μητέρα και σημαντικό στέλεχος της παράταξης με μεγάλη εργατικότητα και εμπειρία στην Ευρώπη.