current views are: 9

16 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση04:24

Η εμπέδωση της δημοσκοπικής διαφοράς και της γαλάζιας ατζέντας, οι στόχοι Μητσοτάκη

Η Ν.Δ. επουδενί δεν θέλει να επιτρέψει στην κυβέρνηση να καλλιεργήσει την αίσθηση μιας «παιζόμενης» εκλογής ή έστω αποδοχής του κ. Τσίπρα από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων στο εξωτερικό.

Δημοσίευση 04:24’

Η Ν.Δ. επουδενί δεν θέλει να επιτρέψει στην κυβέρνηση να καλλιεργήσει την αίσθηση μιας «παιζόμενης» εκλογής ή έστω αποδοχής του κ. Τσίπρα από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων στο εξωτερικό.

Να αποτρέψει μια νέα κυβερνητική προσπάθεια αλλαγής της ατζέντας με «τρικ» όπως η ταυτότητα φύλου ή το ζήτημα της φαρμακευτικής κάναβης μοιάζει αποφασισμένη η γαλάζια ηγετική ομάδα αλλά και το νέο επικοινωνιακό επιτελείο που ανέλαβε πλήρως, έστω και χωρίς την επίσημη τελετή παράδοσης – παραλαβής, που ακυρώθηκε εξαιτίας της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου

Στην Πειραιώς εμφανίζονται βέβαιοι ότι, παράλληλα με τα «μεγάλα» – και ως τέτοιο αναγνωρίζουν την επίσκεψη Τσίπρα στις ΗΠΑ – το επιτελείο του Μαξίμου θα επιδιώξει να οικοδομήσει και σειρά άλλων «πρωτοβουλιών», προκειμένου αφενός να συσπειρώσει το ακροατήριο του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου δε να επιχειρήσει να «στριμώξει» τη Ν.Δ. στα σχοινιά. Εκτιμούν, δε, ότι όσο ο χρόνος προς τις κάλπες θα μετράει αντίστροφα, τόσο η επικοινωνιακή προσπάθεια της κυβέρνησης να εμφανιστεί ανταγωνιστική θα εντείνεται.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ηγετική ομάδα του κόμματος έχει, επί της ουσίας, δύο στόχους:

Αφενός να ορίσει η ίδια την ατζέντα, κάτι που έχει τεθεί ως προτεραιότητα και προς το νέο επικοινωνιακό team του κόμματος. Δεν είναι τυχαίο το μπαράζ ανακοινώσεων για τα στοιχεία του ΔΝΤ, τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας εμφανιζόταν να πανηγυρίζει για την επιστροφή της οικονομίας σε αναπτυξιακούς ρυθμούς, ούτε βέβαια και τα γαλάζια πυρά για την εικόνα ανομίας, στον απόηχο της δολοφονίας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Αφετέρου δε, και ως αποτέλεσμα του πρώτου στόχου, να εμπεδώσει την δημοσκοπική διαφορά της Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και του Κυριάκου Μητσοτάκη έναντι του πρωθυπουργού, στο χρόνο προς τις κάλπες. Ο ιθύνων νους της γαλάζιας στρατηγικής, Τάκης Θεοδωρικάκος, σημείωσε χθες (Real) ως δεδομένη την πολιτική κυριαρχία της Ν.Δ. και την πρωτιά της στις εκλογές, σημειώνοντας μάλιστα ότι ο Πρωθυπουργός θα μετανιώσει που δεν έστησε, νωρίτερα, τις κάλπες.

Η Ν.Δ. επουδενί δεν θέλει να επιτρέψει στην κυβέρνηση να καλλιεργήσει την αίσθηση μιας «παιζόμενης» εκλογής ή έστω αποδοχής του κ. Τσίπρα από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων στο εξωτερικό. Γι αυτό, άλλωστε, και – στη συνέχεια όσων είχε αναφέρει το Newpost για τον γαλάζιο προβληματισμό σε σχέση με τη στάση κάποιων ευρωπαίων που βλέπουν τον Αλ. Τσίπρα να νομοθετεί όσα αρνήθηκαν όλοι οι προηγούμενοι – ο Τ. Θεοδωρικάκος σχολίασε δηκτικά ότι στις κάλπες θα ψηφίσουν οι Έλληνες και όχι ο Ντάισελμπλουμ.

Ανάλογα μηνύματα δεν αποκλείεται να σταλούν και κατά τον κύκλο επαφών που θα έχει ο κ. Μητσοτάκης, αύριο και μεθαύριο στις Βρυξέλλες στο πλαίσιο της Συνόδου του ΕΛΚ. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ., που χθες συνεχάρη από τους πρώτους τον κεντροδεξιό νικητή των αυστριακών εκλογών Σεμπάστιαν Κουρτς, θα έχει συναντήσεις με τους Jean – Claude Juncker, Karmenu Vella και Joseph Daul ενώ προγραμματίζονται και διμερείς επαφές με ηγέτες χωρών – μελών της Ένωσης.


σχετικα αρθρα