current views are: 7

16 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση18:45

Το DiEM25 διαψεύδει την συμμετοχή Γ. Βαρουφάκη στις ευρωεκλογές

Το DiEM25 κάνει λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του κ. Βαρουφάκη από το δημοσίευμα.

Δημοσίευση 18:45’

Το DiEM25 κάνει λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του κ. Βαρουφάκη από το δημοσίευμα.

Απάντηση στις φήμες που θέλουν τον πρώην ΥΠΟΙΚ, Γιάννη Βαρουφάκη να δηλώνει υποψηφιότητα στις Ευρωεκλογές του 2019, δίνει το κίνημα DiEM25, διαψεύδοντας το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Euractiv.

Το DiEM25 κάνει λόγο για παρερμηνεία των δηλώσεων του κ. Βαρουφάκη από το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κινήματος, ο Γάλλος ανταποκριτής από το Euractiv έκανε λάθος αναφορά σε λεγόμενα του Γιάνη Βαρουφάκη, συνιδρυτή του DiEM25, αποδίδοντάς του τα ακόλουθα:«Ο Βαρουφάκης σχεδιάζει να κατέβει στις Ευρωεκλογές του 2019, ακόμα κι αν, όπως ο ίδιος δηλώνει, η Ευρωβουλή ‘δεν είναι πραγματική βουλή’. Ωστόσο θέλει να κατέβει υποψήφιος στη Γερμανία ‘ώστε να δείξει ότι το Ομοσπονδιακό Σύστημα είναι πιθανό κι ότι η τρέχουσα πολιτική της Γερμανίας είναι επιζήμια για τους Γερμανούς’».

Αυτή η φράση δεν είναι ακριβής (*). Ο Γιάνης Βαρουφάκης επανέλαβε την πρόθεση του DiEM25 να δώσει, στις Ευρωεκλογές του 2019, την ευκαιρία στους Ευρωπαίους ψηφοφόρους να ψηφίσουν υποψηφίους από όλη την Ευρώπη που έχουν ενστερνιστεί τη Νέα Συμφωνία για την Ευρώπη του DiEM25. Ο Γιάνης Βαρουφάκης επίσης επιβεβαίωσε ότι τα μέλη του DiEM25 συμμετέχουν σε μία συζήτηση για το αν και πώς ένα διεθνικό ψηφοδέλτιο με υποψήφιους, υποστηρικτές του Ευρωπαϊκού New Deal του DiEM25, θα μπορούσε να φτάσει ως τις κάλπες στις Ευρωεκλογές του Μαίου του 2019.

Το DiEm25 εξηγεί ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης έθεσε ως παράδειγμα την πιθανότητα του να κατέβει ένας Έλληνας στη Γερμανία, ένας Γερμανός στην Ελλάδα, ένας Ιταλός στη Γαλλία κτλ, στο νόημα ενός μοναδικού πανευρωπαϊκού ψηφοδελτίου. Δεν έγινε ποτέ καμία ανακοίνωση σχετικά με κάποιον συγκεκριμένο υποψήφιο σε οποιαδήποτε χώρα.

Ακόμη σπεύδει να σημειώσει ότι την προηγούμενη βδομάδα, ο Γιάνης Βαρουφάκης έδωσε πολλές συνεντεύξεις στα γαλλικά Μ.Μ.Ε, αλλά δεν έδωσε καμία συνέντευξη στο Euractiv «Ίσως αυτό εξηγεί και τη δημιουργικό αυτοσχεδιασμό του ρεπόρτερ στην ερμηνεία των λεγομένων του Γιάνη Βαρουφάκη» σχολιάζει το DiEm25.


σχετικα αρθρα