current views are: 10

17 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση08:36

Σ. Παπαδόπουλος στο «Ακραίως»: Ο Γ. Βαρουφάκης μετέφερε στην κυβέρνηση τις δικές του αυταπάτες

«Υποχρεωθήκαμε να υπογράψουμε τρίτη σύμβαση γιατί μας έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό και μας είπαν, θέλετε να φύγετε ή να μείνετε;», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

Δημοσίευση 08:36’

«Υποχρεωθήκαμε να υπογράψουμε τρίτη σύμβαση γιατί μας έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό και μας είπαν, θέλετε να φύγετε ή να μείνετε;», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος.

«Είχαμε αυταπάτες», παραδέχθηκε στην εκπομπή «Ακραίως» στον ΣΚΑΪ με τον Τάκη Χατζή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, αναφερόμενος στα μέτρα που έλεγε πως δεν θα πάρει η κυβέρνηση, αλλά τελικά έγιναν… νόμοι του κράτους.

Αναφερόμενος στην πρώτη περίοδο διακυβέρνησης και τον τέως υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε:

«Με δημιουργική ασάφεια εξηγούσε και σε εμάς. Άλλα καταλαβαίναμε εμείς, άλλα οι Γερμανοί. Δημιουργική ασάφεια μετά από συναντήσεις κορυφής δεν υπάρχει. Τις δικές του αυταπάτες τις μετέφερε στην κυβέρνηση».

«Υποχρεωθήκαμε να υπογράψουμε τρίτη σύμβαση γιατί μας έβαλαν το μαχαίρι στον λαιμό και μας είπαν, θέλετε να φύγετε ή να μείνετε;», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος. «Είχαμε την αυταπάτη πως θα σέβονταν ότι εκλέχθηκε μια νέα κυβέρνηση και θα πορευόμασταν με την αξιολόγηση που απαιτούσαν από την κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου», εξήγησε.

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να βλέπουμε και τον συσχετισμό των δυνάμεων», συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε τη στάση του ΔΝΤ, αλλά και αρκετών αξιωματούχων που πλέον βλέπουν πιο… φιλικά την κυβέρνηση: «Δεν μας αγάπησαν ξαφνικά όσοι κάνουν τώρα ευνοϊκές κριτικές (πχ Γιούνκερ, Μοσκοβισί). Στο ΔΝΤ δεν ζητούν πρόσθετα μέτρα, αλλά την υλοποίηση της συμφωνίας. Όταν βάζουμε την υπογραφή μας πρέπει να την τηρούμε».

Στην ερώτηση γιατί τα μέτρα δεν συνοδεύτηκαν με ελάφρυνση του χρέους, απάντησε: «Αφού στήλωσαν τα πόδια οι Γερμανοί!»

 


σχετικα αρθρα