ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιερώνυμος: Σταθερές οι θέσεις μας για την αλλαγή φύλου

Δημοσίευση 17 Οκτωβρίου 2017, 15:33 / Ανανεώθηκε 17 Οκτωβρίου 2017, 15:33
Ιερώνυμος: Σταθερές οι θέσεις μας για την αλλαγή φύλου
Facebook Twitter Whatsapp

«Η θέση της Εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές. Και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής» ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Υπέρ των απόψεων της Εκκλησίας, που ήδη έχουν δημόσια εκφραστεί, τάχθηκε για μία ακόμη φορά για το νόμο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά τον αγιασμό τον οποίο ετέλεσε σήμερα Τρίτη στον Άρειο Πάγο.

«Η θέση της Εκκλησίας είναι σταθερή, ουσιαστική και δεν δέχεται αλλαγές. Και για την οικογένεια και γενικότερα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της ζωής» ήταν η απάντηση του Αρχιεπισκόπου, ενώ για τους δικαστικούς λειτουργούς ο κ. Ιερώνυμος, αναφέρθηκε σε όσα είπε κατά τον αγιασμό - τελείται κάθε χρόνο - στο Ανώτατο Δικαστήριο σημειώνοντας με έμφαση:

«Καλός είναι ο νόμος και χρειαζόμαστε καλούς νόμους, αλλά δεν φτάνει ο νόμος, αυτοί που χειρίζονται τον νόμο, που τον χρησιμοποιούν, πρέπει να τον χρησιμοποιούν με κριτήριο το καλό και το συμφέρον των ανθρώπων και του λαού».

Στον αγιασμό παραβρέθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, ο αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Σάρλης .

Ο κ. Κοντονής εξερχόμενος του Αρείου Πάγου όταν ρωτήθηκε για το θέμα της Ηριάννας, παρέπεμψε στις χθεσινές του δηλώσεις.

Σημειώνεται ότι κατά τη συνάντηση που είχε τη Δευτέρα με τον κ. Ιερώνυμο, ο υπουργός Δικαιοσύνης τον ενημέρωσε για τις πολύ αυστηρές προϋποθέσεις που τίθενται στο νέο νόμο για την αλλαγή ταυτότητας φύλου.