current views are: 8

17 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση12:20

ΝΔ: Η οδική ασφάλεια απαιτεί εθνικό σχέδιο, όχι μικροκομματικά παιχνίδια

Σχόλιο της οδού Πειραιώς για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Δημοσίευση 12:20’

Σχόλιο της οδού Πειραιώς για τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

«Η Οδική Ασφάλεια απαιτεί Εθνικό Σχέδιο, όχι μικροκομματικά παιχνίδια», σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, σχολιάζοντας τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Σε ανακοίνωσή της, η ΝΔ τονίζει πως «η Κυβέρνηση οφείλει, επιτέλους, να σοβαρευτεί και να συνειδητοποιήσει ότι η οδική ασφάλεια αποτελεί ένα ιδιαίτερα κρίσιμο εθνικό ζήτημα, για να το αντιμετωπίζει με τη γνωστή της προχειρότητα και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα».
 
«Τον περασμένο Μάρτιο, η Κυβέρνηση είχε προαναγγείλει ότι σχεδιάζει αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Επτά μήνες μετά, ο κ. Σπίρτζης προκαλεί και πάλι σύγχυση. Η πρόταση Σπίρτζη “τα πρόστιμα να επιβάλλονται ανάλογα με το εισόδημα των πολιτών”, εκτός από κοινωνικά άδικη – καθώς τα αυξημένα πρόστιμα θα κληθούν να τα πληρώσουν μόνον οι νομοταγείς φορολογούμενοι που δηλώνουν όλα τα εισοδήματα τους – είναι και ευθέως αντισυνταγματική».
 
«Η Νέα Δημοκρατία και ο Πρόεδρός της έχουν, εδώ και καιρό, καταθέσει ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο συγκεκριμένων προτάσεων. Θα φέρει, επιτέλους, η Κυβέρνηση στη Βουλή το θέμα για να το συζητήσουμε με τη σοβαρότητα που του αρμόζει; Η οδική ασφάλεια απαιτεί Εθνικό Σχέδιο, όχι μικροκομματικά παιχνίδια!»
, καταλήγει η ανακοίνωση.


σχετικα αρθρα