current views are: 12

18 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση07:08

Εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ προς τιμήν του Γρηγόρη Γιάνναρου

Ηγετικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς που είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του οι ιδέες και οι απόψεις του παραμένουν πάντα επίκαιρες όπως επισήμαναν στις ομιλίες τους οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Στέργιος Πιτσιόρλας, Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΗΜΑΡ.

Δημοσίευση 07:08’

Ηγετικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς που είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του οι ιδέες και οι απόψεις του παραμένουν πάντα επίκαιρες όπως επισήμαναν στις ομιλίες τους οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Στέργιος Πιτσιόρλας, Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΔΗΜΑΡ.

Ήταν όλοι εκεί. Φίλοι,  παλιοί συναγωνιστές ακόμη και πολιτικοί αντίπαλοι αλλά και πλήθος κόσμου που γέμισε ασφυκτικά την αίθουσα και τον εξώστη του ΕΒΕΑ για να τιμήσει τον Γρηγόρη Γιάνναρο.

Ηγετικό στέλεχος της Ανανεωτικής Αριστεράς που είκοσι χρόνια μετά τον θάνατο του οι ιδέες και οι απόψεις του παραμένουν πάντα επίκαιρες όπως επισήμαναν στις ομιλίες τους οι Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Ντόρα Μπακογιάννη, Στέργιος Πιτσιόρλας, Κώστας Σκανδαλίδης και ο Δημήτρης Χατζησωκράτης στην εκδήλωση που διοργάνωσε  η ΔΗΜΑΡ.   

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος στον χαιρετισμό του επεσήμανε μια φράση του Γρηγόρη Γιάνναρου που θα μπορούσε να περιέγραφε κάλλιστα την σημερινή οικονομική  κατάσταση. ” «Η κρίση στην Ελλάδα είναι προγραμματική γι’ αυτό κανείς πλέον δεν μπορεί να τη διαχειριστεί. Χρειάζονται μεγάλες τομές, βαθιές μεταρρυθμίσεις». Εδώ βρίσκεται συμπυκνωμένη η ουσία της πολυδιάστατης κρίσης που βιώνει η χώρα, αλλά και ο τρόπος υπέρβασής της”.

Η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη επεσήμανε πως  ο Γρηγόρης Γιάνναρος ήταν ένας από τους πιο αυθεντικούς εκπροσώπους της αριστεράς που διάβαζε και δεν πορευόταν με βάση τις γραμμές των ιερών κειμένων ενώ ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας πως «η σκέψη του Γρηγόρη θα μας συνοδεύει για πάντα».

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Κώστας Σκανδαλίδης μίλησε για  «έναν ευαίσθητο  δέκτη που άκουγε τη βουή των επερχόμενων γεγονότων. Οραματιστή και τίμιο υπερασπιστή του δημοκρατικού δρόμου για ένα σοσιαλισμό με ανθρώπινο πρόσωπο».

Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης  συναγωνιστής του Γρηγόρη Γιάνναρου  μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ  μίλησε για τον αγωνιστή της αριστεράς τον ικανό βουλευτή και υπουργό αλλά και τον ευαίσθητο δημοσιογράφο που ως διευθυντής άνοιξε νέους δρόμους μέσω της εφημερίδας «η Αυγή». 

Η εκδήλωση φορτίστηκε συναισθηματικά όταν το λόγο πήρε ο γιός του Γιώργος οποίος και θύμισε πολλές  χαρακτηριστικές στιγμές της  ζωής του Γρηγόρη Γιάνναρου.

Στην εκδήλωση τιμής της Δημοκρατικής Αριστεράς παραβρέθηκαν ο πρόεδρος του κόμματος Θανάσης Θεοχαρόπουλος,  ο γραμματέας της ΚΕ Γιώργος Μπουλμπασάκος, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά ,ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, ο πρώην υπουργός Νίκος Φίλης, δεκάδες βουλευτές και πρώην υπουργοί, ιστορικά στελέχη της αριστεράς  μέλη και στελέχη της Δημοκρατικής Αριστεράς και πλήθος κόσμου.

Αναλυτικά  παραβρέθηκαν οι: Γιάννης Μανιάτης, Γιάννης Ραγκούσης, Βαγγέλης Βενιζέλος, Γιάννης Βαρβιτσιώτης, Δημήτρης Σιούφας, Κώστας Λαλιώτης, Απόστολος Κακλαμάνης, Τάσος Γιαννίτσης, Γιώργος Φλωρίδης ,Αννα Διαμαντοπούλου, Πέτρος Ευθυμίου, Γιάννης Τζαννετάκος, Νίκος Νικολάου, Γιώργος Ανωμερίτης, Νίκος Σηφουνάκης, Μάκης Μπαλαούρας, Δημήτρης Σεβαστάκης Νίκος Μπίστης, Πέτρος Κουναλάκης, Αντώνης Ρουπακιώτης, Γιάννης Πανούσης, Παναγιώτης Σκοτινιώτης, Παύλος Αθανασόπουλος, Παναγιώτης Ιωακειμίδης,   Νίκος Διακουλάκης, Μίλτος Κύρκος, Λευτέρης Παπαγιαννάκης,, Ανδρέας Παπαδόπουλος, Γιάννης Μειμάρογλου, Δημήτρης Τσιόδρας, Σπύρος Δαννέλης, Ανδρέας Λοβέρδος, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Αχμέτ Ιλχαν, Γιάννης Κουτσούκος, Βασίλης Έξαρχος, Κατερίνα Μπαντζελή, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ, Π Ρήγας, Φ Σαχινίδης, Μ Καρχιμάκης, Θ Τσίκας, Θράσος Φωτεινός Ακόμη τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ Θόδωρος Μαργαρίτης, Δημήτρης Χαλαζωνίτης, Γιώργος Γιάνναρος, Σόνια Τσιτήλου, Τάσος Δαρσινός, Γιώργος Σιακαντάρης, Φωτεινή Αναστασίου, Εφη Παγκάλου, Τζ.Αρσένη, Νέλλη Παπαχελά, Κώστας Καρατέγος, Κώστας Πανδής, Τζ. Οικονομίδης, Ρωμ Οικονομίδης, Μ βελεγράκης, Χρήστος Σπίγγος,          

 

 


σχετικα αρθρα