current views are: 7

18 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση17:45

Αντιδράσεις για την απόφαση του ΣτΕ σχετικά με το πόθεν έσχες – Ν. Βούτσης: Είμαι έκπληκτος

Σε δήλωση του διευκρίνισε πως η πληροφορία έρχεται από τα ηλεκτρονικά μέσα και πως λ αναμένει την επίσημη απόφαση προκειμένου να τη μελετήσει 

Δημοσίευση 17:45’

Σε δήλωση του διευκρίνισε πως η πληροφορία έρχεται από τα ηλεκτρονικά μέσα και πως λ αναμένει την επίσημη απόφαση προκειμένου να τη μελετήσει 

Αρνητική έκπληξη προκάλεσε στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση η απόφαση του Συμβουλίου της Επικράτειας μετά την προσφυγή υλών δικαστικών ενώσεων αναφορικά με την αντισυνταγματικότητα της υπογραφής απόφασης για τα πόθεν έσχες.

Σε δήλωση του, διευκρίνισε πως η πληροφορία έρχεται από τα ηλεκτρονικά μέσα και πως αναμένει την επίσημη απόφαση προκειμένου να τη μελετήσει.

Δήλωση για το θέμα έκανε και ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος εξέφρασε τον φόβο πως η «Δικαιοσύνη θα εκτεθεί».

«Περιμένω να ενημερωθώ επίσημα» σχολίασε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Υπενθυμίζεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε αντισυνταγματικές τις υπουργικές αποφάσεις που υποχρέωναν όσους κάνουν δήλωση πόθεν έσχες να περιλάβουν σε αυτή μετρητά, κινητά και πολυτελή αντικείμενα που έχουν στα σπίτια ή τις θυρίδες τους.

Το ΣτΕ με την υπ΄αριθμό 2649 του 2017 απόφασή της Ολομέλειάς του έκρινε ότι οι διατάξεις που επιβάλλουν σε όλους τους υπόχρεους δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης να δηλώνουν μετρητά πάνω από 15 χιλιάδες ευρώπου έχουν εκτός πιστωτικών ιδρυμάτων ή σε θυρίδες, αλλά και κινητά αξίας πάνω από 30 χιλιάδες ευρώ, αντίκεινται σε βασικές συνταγματικές διατάξεις, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή.


σχετικα αρθρα