current views are: 6

19 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση08:42

Κ. Ζαχαριάδης στο «Ακραίως»: Μην παίζουμε με την ιστορία του Πολυτεχνείου

«Μην παίζουμε με την ιστορία του Πολυτεχνείου».

Δημοσίευση 08:42’

«Μην παίζουμε με την ιστορία του Πολυτεχνείου».

Για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ αλλά και τα συνθήματα που θα ακουστούν στην επέτειο του Πολυτεχνείου μετά από αυτή μίλησε στο ”Ακραίως” και στον Τάκη Χατζή στον ΣΚΑΪ ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης. 

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Έχουμε μπλεχτεί λίγο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να συναντά τον κάθε πολιτικό, είτε συμφωνεί μαζί του είτε διαφωνεί. Η δουλειά του πρωθυπουργού είναι αυτή και το κάνει σωστά. Η επίσκεψη είναι απολύτως επιτυχής. Μην παίζουμε όμως με την ιστορία του Πολυτεχνείου. Η πορεία του Πολυτεχνείου που έχει ένα ιστορικό φορτίο και αναφέρεται σε συγκεκριμένες εποχές, θα συνεχίσει κανονικά να γίνεται.  Αν κάποιοι έβάλαν ως τίτλο αυτό σε συνέντευξή μου, υποτιμούν τη σημασία της επιτυχημένης επίσκεψης του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ». 

Ερωτηθείς αν στην επέτειο του Πολυτεχνείου θα ισχύουν τα συνθήματα κατά τις ΗΠΑ, ο κ. Ζαχαριάδης απάντησε ότι: « Έχουν αλλάξει οι εποχές. Είναι διαφορετικά τα αιτήματα. Τότε ήταν η Χούντα που οι ΗΠΑ είχαν αρνητική ανάμιξη. Η Ελλάδα συνομιλεί με τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, με πολλές χώρες».

Σε σχέση με την συμφωνία για τα F-16 ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε: «Αν κάποιος θεωρεί ότι ο μεγάλος στόλος των F 16 πρέπει να οδηγηθεί στον παροπλισμό, να μας το πει. Αν κάποιος πιστεύει ότι υπάρχει καλύτερη προσφορά επίσης να το πει. Πρώην υπουργοί βρέθηκαν στη φυλακή επειδή έπαιρναν μίζες. Αυτή τη στιγμή χρειάζεται ένα ποσό για να μην απαξιωθεί αυτός ο στόλος».

 

 


σχετικα αρθρα