Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον ισχυρό άνδρα της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, στις Βρυξέλλες.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποδέχθηκε στο γραφείο του τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε πολύ θερμό κλίμα. 

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε το μέλλον της Ευρώπης και η θέση της Ελλάδας «σε μια ΕΕ που αλλάζει γρήγορα».

Μετά τη συνάντηση των δυο ανδρών, που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διήρκησε περίπου 40 λεπτά, ο κ. Μητσοτάκης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Συζητήσαμε το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της Ελλάδας σε μια ΕΕ που αλλάζει γρήγορα. Οι επόμενοι 15 μήνες θα είναι καθοριστικοί για το μέλλον της Ευρώπης και η τολμηρή ατζέντα που έχει παρουσιάσει ο πρόεδρος Γιούνκερ θα δώσει στην ΕΕ την ευκαιρία να αποκτήσει τη θέση που της αξίζει στον κόσμο».

«Οι μεταρρυθμίσεις που προτείνει η ΝΔ είναι απολύτως εναρμονισμένες με αυτές της ΕΕ και είναι απολύτως απαραίτητο η Ελλάδα αυτούς τους 15 μήνες να βρει τη θέση που της αξίζει στο τραπέζι των συζητήσεων για το μέλλον της Ευρώπης. Ζητήματα που αφορούν την κοινή αμυντική πολιτική, τη μεταναστευτική πολιτική, τη φύλαξη των συνόρων είναι ζητήματα στα οποία η Ελλάδα έχει και μπορεί να συνεισφέρει θετικά στον διάλογο που ανοίγει για το μέλλον της ΕΕ», πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Ζοζέφ Ντολ, στο στρατηγείο της ευρωπαΐκής κεντροδεξιάς στις Βρυξέλλες. Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα συμμετέχει στη σύνοδο κορυφής των ηγετών του ΕΛΚ.