Νέος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, στη θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Μαλαπάνη, εξελέγη ομόφωνα ο περιφερειακός σύμβουλος, Παναγιώτης Αλευράς, πρώτος σε ψήφους στην περιφερειακή ενότητα Μεσσηνίας.
Στην ψηφοφορία, που έγινε στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη, συμμετείχαν μόνον οι επτά εκλεγμένοι στη συγκεκριμένη περιφερειακή ενότητα σύμβουλοι της παράταξης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη ''Νέα Πελοπόννησος''.

Αρχικά αυτοπροτάθηκε για την θέση του αντιπεριφερειάρχη ο περιφερειακός σύμβουλος Γιάννης Αργυράκης, ο οποίος όμως στην τοποθέτησή του απέσυρε την υποψηφιότητά του, όπως είπε, ''για το καλό της παράταξης''.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο νέος αντιπεριφερειάρχης ευχαρίστησε για τη στήριξη των συναδέρφων του και δήλωσε ότι θα συνεχίσει επάξια το έργο, που ξεκίνησε ο παραιτηθείς Χρήστος Μαλαπάνης.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ευχαρίστησε τους συμβούλους για το υψηλό -όπως ανέφερε- επίπεδο συλλογικότητας που επέδειξαν κατά την ψηφοφορία και τον κ. Αργυράκη, που απέσυρε την υποψηφιότητά του, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητά του ότι ο νέος αντιπεριφερειάρχης θα ανταποκριθεί επάξια στις προσδοκίες όλων.

Τη θέση τού κ. Αλευρά στο περιφερειακό συμβούλιο καταλαμβάνει ο παιδίατρος, Σταύρος Ξηρογιάννης, πρώτος επιλαχών στο ψηφοδέλτιο της ''Νέας Πελοποννήσου'' στη Μεσσηνία.