current views are: 14

20 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση06:00

Π. Καμμένος: Η ΝΔ είχε ψηφίσει «ναι» στην αναβάθμιση των F-16

«Κάναμε μια διακρατική συμφωνία για τα F-16, δηλαδή χωρίς μεσάζοντες. Αυτό φαίνεται πως ενοχλεί και τους μεσάζοντες και αυτούς που έχουν μάθει να ζουν μέσα από αυτούς. Οι παλιοί φίλοι του Τζοχατζόπουλου αντιδρούν», υποστήριξε ο Π. Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Δημοσίευση 06:00’

«Κάναμε μια διακρατική συμφωνία για τα F-16, δηλαδή χωρίς μεσάζοντες. Αυτό φαίνεται πως ενοχλεί και τους μεσάζοντες και αυτούς που έχουν μάθει να ζουν μέσα από αυτούς. Οι παλιοί φίλοι του Τζοχατζόπουλου αντιδρούν», υποστήριξε ο Π. Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Το μπαλάκι στη Νέα Δημοκρατία πέταξε ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Καμμένος, με αφορμή την πολιτική θύελλα που ξέσπασε μετά τη συμφωνία της Ελλάδας με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των F-16, υποστηρίζοντας πως «η λογική των μιζών έχει τελειώσει».

«Κάναμε μια διακρατική συμφωνία για τα F-16, δηλαδή χωρίς μεσάζοντες. Αυτό φαίνεται πως ενοχλεί και τους μεσάζοντες και αυτούς που έχουν μάθει  να ζουν μέσα από αυτούς. Οι παλιοί φίλοι του Τζοχατζόπουλου αντιδρούν», υποστήριξε ο Π. Καμμένος, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Σύμφωνα με τον υπ. Άμυνας η ΝΔ έχει δώσει την ψήφο της για την περιβόητη αναβάθμιση των αεροσκαφών: «Στις 20 Σεπτεμβρίου έγινε συνεδρίαση επιτροπής εξοπλισμών, καταθέσαμε το letter of request και εξουσιοδοτηθήκαμε από τη Βουλή, και με ψήφο της ΝΔ, για να διαπραγματευτούμε αυτή την αναβάθμιση των F-16, η οποία ειπώθηκε ξεκάθαρα ότι δεν θα υπερβαίνει 1,1 δισ. ευρώ».

Στην ερώτηση γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε για συμφωνία ύψους 2,4 δισ., ο κ. Καμμένος έδωσε την εξήγησή του: «Τα 2,4 δισ. αφορούν τη συνολική αναβάθμιση 123 αεροσκαφών. Η Ελλάδα έχει ζητήσει την αναβάθμιση μέρος αυτών με πλαφόν το 1,1 δισ. Μάλιστα, θα είναι πολύ λιγότερο. Ενέκριναν το σύνολο των αεροσκαφών της αναβάθμισης. Εμείς λέμε αν θέλουμε να αναβαθμίσουμε το σύνολο ή μέρος των αεροσκαφών. Εμείς είμαστε οι πελάτες! Εμείς δεν θέλουμε να αναβαθμίσουμε 123 αεροσκάφη. Αυτό ενέκρινε η Βουλή, αυτό ψήφισε και η ΝΔ. Η έγκριση από τις ΗΠΑ δίνεται για το σύνολο και εμείς επιλέγουμε πόσα θέλουμε να αναβαθμίσουμε. Το 1,1 αναφέρεται σε πληρωμές επί των εγκεκριμένων προϋπολογισμών».

Αναφερόμενος στη στάση της ΝΔ ο κ. Καμμένος είπε: «Από τη μία η ΝΔ ψηφίζει υπέρ της αναβάθμισης και από την άλλη ο ευρωβουλευτής της Γιώργος Κύρτσος καταθέτει ερώτηση και καρφώνει την Ελλάδα,  αν αυτή η συμφωνία με τα F-16 ξεπερνάει τη συμφωνία με τους δανειστές. Κάποιοι λειτουργούν ως ντίλερ εμπόριο όπλων».

Ο Κ. Καμμένος ζήτησε από όσους αντιδρούν έντονα και ασκούν σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση «Να σεβαστούν ότι αυτή η διαπραγμάτευση αφορά την πατρίδα μας. Να καταλάβουν ότι η λογική των μιζών και των ενδιάμεσων έχει τελειώσει. Διάφοροι ενδιάμεσοι οπλικών συστημάτων, προκαλούν εντυπώσεις», ενώ ξεκαθάρισε πως δεν υπήρξε καμία συμφωνία για πυρηνικά όπλα στην Ελλάδα και πως δεν θα υπάρξουν ποτέ τέτοιες συζητήσεις.

Ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στα νέα μέτρα και τη στάση του ΔΝΤ: «Δεν ήθελαν την επιτυχία του ταξιδιού του Αλ. Τσίπρα να την αναδείξουν, ούτε τη συνάντηση με την κ. Λαγκάρντ. Δεν υπάρχουν νέα μέτρα. Στεναχωρώ κάποιους που έχουν στηρίξει την επαγγελματική τους καριέρα με το να βγαίνουν και να μιλούν για νέα μέτρα. Το διέψευσε το ΔΝΤ. Ποιον ακούμε; Τον εξωγήινο τον Μητσοτάκη; Αφήστε τα παπαγαλάκια να λένε…»

«Ο Αλ. Τσίπρας δεν πήγε σαν πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ, πήγε ως Έλληνας πρωθυπουργός», τόνισε ο υπουργός Άμυνας αναφερόμενος στα περί…ιδεολογίας του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην Αμερική.

Ο υπουργός Άμυνας μίλησε για τον ρόλο της Εκκλησίας, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο «δεν ασκεί πολιτική στην Ελλάδα», ενώ όπως είπε  «Αν υπάρξει θέμα που θίγεται η Εκκλησία, θα ρίξω την κυβέρνηση. Οι ΑΝΕΛ όπου διαφωνούν ψηφίζουν αντίθετα».

Ο Π. Καμμένος εξαπέλυσε επίθεση κατά συγκεκριμένων στελεχών της Νέας Δημοκρατίας: «Η ΝΔ επέλεξε να πάρει τα ακροδεξιά στελέχη του Καρατζαφέρη. Δεν αξίζει στη ΝΔ ένα τέτοιο πολιτικό κατάντημα. Αντί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να απομονώσει τους Γεωργιάδη, Βορίδη και Πλεύρη, οικειοποιήθηκε την πολιτική τους και το λεξιλόγιό τους και προτίμησε να γίνει… επίτιμος πρόεδρος του κόμματός του».

Όσον αφορά την ιδεολογία των ΑΝΕΛ και τις διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Καμμένος είπε: «Εμείς πορευόμαστε στη λογική του κέντρου. Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που συμμετέχω σε μια κυβέρνηση που χτυπάει τη διαφθορά και βγάζει τη χώρα από την κρίση». 

Όσον αφορά τον απολογισμό του ταξιδιού του Αλ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, ο υπουργός Άμυνας βάζει θετικό πρόσημο: “Το αποτέλεσμα θα φανεί από δω και πέρα στις σχέσεις με ΗΠΑ, κατά πόσο θα έχουμε επενδύσεις στην Ελλάδα και κατά πόσο η γεωπολιτική θέση φαίνεται να επηρεάζει στους τομείς της οικονομίας και της άμυνας. Η Ελλάδα για πρώτη φορά αντιμετωπίστηκε θετικά, μετά από πολλά χρόνια”.


σχετικα αρθρα