current views are: 11

20 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση16:45

Τι τρέχει με τους Οικολόγους; Δύο βουλευτές του κόμματος απαντούν για τις αποχωρήσεις

«Κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι «διασπάστηκε» το κόμμα των Οικολόγων Πρασινων», τονίζουν οι Γ. Τσιρώνης για Γ. Δημαράς

Δημοσίευση 16:45’

«Κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι «διασπάστηκε» το κόμμα των Οικολόγων Πρασινων», τονίζουν οι Γ. Τσιρώνης για Γ. Δημαράς

Τη δική τους εκδοχή για τα όσα συμβαίνουν με τις αποχωρήσεις μελών από το κόμμα των οικολόγων πρασίνων δίνουν με κοινή δήλωση τους βουλευτές του κόμματος (που ανήκουν στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ). 

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Δημαράς και ο Γιάννης Τσιρώνης τονίζουν πως «κάποιοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν την εντύπωση ότι «διασπάστηκε» το κόμμα των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ και ότι δήθεν έφυγαν τα «μισά μέλη»».

«Η αλήθεια είναι ότι έφυγαν 4 μέλη από τα 31 τακτικά μέλη του Πανελλαδικού Συμβουλίου. Στην ουσία αποχώρησαν κάποια μέλη του κόμματος μιας τοπικής οργάνωσης (ΠΚ Αχαρνών) και μερικά διάσπαρτα μέλη της “ομάδας” τους.

Ως βουλευτές των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ που έχουμε εκλεγεί με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κινούμαστε θεσμικά και στα πλαίσια των πολιτικών αποφάσεων των συνεδρίων του κόμματος των ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ», τονίζουν στη δήλωση τους.

Οι δύο βουλευτές υπογραμμίζουν πως με «την συμμετοχή μας στη Βουλή και στην κυβέρνηση υπερασπιζόμαστε τις πολιτικές θέσεις της Οικολογίας και έχουμε επιδράσει στις αποφάσεις τους».

«Η αλήθεια όμως είναι πως υπάρχουν συγκεκριμένα αποτελέσματα που σφραγίστηκαν από τη δική μας παρουσία, την παρουσία των Οικολόγων Πράσινων.

-Η προστασία των δασών με την ανάρτηση των δασικών χαρτών (ανάρτηση του 36% της επικράτειας στα 2 χρόνια αντί του 1% που υπήρχε).

-Το νέο Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ).

-Τα θεμέλια του νόμου για την ανακύκλωση που συζητείται στη Βουλή.

-Η επαναλειτουργία του Πάρκου “Τρίτση”.

-Η προστασία των υγροτόπων της Αττικής.

-Η διαδικασία ένταξης πολλών περιοχών στο δίκτυο NATURA.

-Πήραμε θέση κατά των διεθνών συμφωνιών CETA και TTIP, και με δική μας πρωτοβουλία συστάθηκε η επιτροπή της Βουλής για τις ατλαντικές συμφωνίες.

-Έχουμε δημόσια δηλώσει τη θέση μας εναντίον των εξορύξεων πετρελαίου και αερίου στο Ιόνιο.

-Δεσμεύσαμε την κυβέρνηση στον νόμο έτσι ώστε στις εταιρείες ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ να διασφαλίζεται η πλειοψηφία των μετοχών και ο δημόσιος έλεγχος στο νερό.

-Υπάρχουν δεκάδες μικρές και μεγάλες αλλαγές σε νομοσχέδια που έχουν την σφραγίδα της παρουσίας μας, την σφραγίδα των Ο.Π.

-Είναι με τη δική μας παρέμβαση, αυτή των ΟΠ που έχουν αναδειχτεί δεκάδες τοπικά περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα, βιωσιμότητας και αεϊφορίας και ζητήματα οικονομίας.

-Παλεύουμε καθημερινά και προωθούμε τα θέματα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

-Καταθέσαμε εκατοντάδες ερωτήσεις και αναφορές για θέματα οικολογίας και κοινωνίας. Αυτή είναι η αλήθεια, και σε κάθε περίπτωση οι Οικολόγοι Πράσινοι και οι βουλευτές τους κρινόμαστε καθημερινά από την κοινωνία», καταλήγουν.


σχετικα αρθρα