current views are: 8

20 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση13:06

Αποστάσεις της ΝΔ από Γ. Κύρτσο για τα F-16: «Προσωπικές απόψεις»

Από τη Νέα Δημοκρατία σχολίαζαν επί του θέματος πως η εν λόγω τοποθέτηση «απηχεί αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και καθοιονδήποτε τρόπο δεν εκφράζει το κόμμα». Στην προκειμένη περίπτωση, ο Γ. Κύρτσος εμφανίστηκε εκτός της γραμμής που έχει χαράξει για το ζήτημα.

Δημοσίευση 13:06’
αρθρο-newpost

Από τη Νέα Δημοκρατία σχολίαζαν επί του θέματος πως η εν λόγω τοποθέτηση «απηχεί αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και καθοιονδήποτε τρόπο δεν εκφράζει το κόμμα». Στην προκειμένη περίπτωση, ο Γ. Κύρτσος εμφανίστηκε εκτός της γραμμής που έχει χαράξει για το ζήτημα.

«Προσωπικές απόψεις» χαρακτηρίζουν από τη Νέα Δημοκρατία την ερώτηση που κατέθεσε χθες, Πέμπτη, ο ευρωβουλευτής του κόμματος Γιώργος Κύρτσος, με την οποία ζητούσε ούτε λίγο, ούτε πολύ την παρέμβαση της Κομισιόν για τη συμφωνία της κυβέρνησης με τις ΗΠΑ για την αναβάθμιση των μαχητικών F-16.

Ο κ. Κύρτσος με την ερώτησή του, διερωτήθηκε «πως είναι δυνατόν να αναλαμβάνει πρόσθετες δανειακές υποχρεώσεις η ελληνική κυβέρνηση σε μία περίοδο κατά την οποία το ελληνικό δημόσιο χρέος θεωρείται υπέρογκο και συνεχίζεται στην Ε.Ε. η συζήτηση για τη μελλοντική αναδιάρθρωσή του και τον τρόπο επίτευξης της βιωσιμότητάς του».

Το κυριότερο όμως είναι το γεγονός ότι ο ευρωβουλευτής, ζητούσε εμμέσως πλην σαφέστατα, την παρέμβαση της Επιτροπής ώστε να ακυρωθεί το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού. «Πώς είναι δυνατόν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οι άλλοι θεσμοί που εμπλέκονται στη διαχείριση του ελληνικού προγράμματος να παρεμβαίνουν για την επιβολή δημοσιονομικής πειθαρχίας μόλις εμφανιστεί κάποια πρόταση μείωσης κάποιου φόρου ή αύξησης κάποιας κοινωνικής παροχής με κόστος μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και να παρακολουθούν σιωπηλοί την κλιμάκωση της υπερχρέωσης του ελληνικού Δημοσίου, σε επίπεδο δισεκατομμυρίων, μέσω εξοπλιστικών προγραμμάτων σε όφελος της αμερικανικής βιομηχανίας και σε βάρος των Ελλήνων και Ευρωπαίων φορολογούμενων, ανέφερε ενδεικτικά στο συγκεκριμένο κομμάτι της ερώτησής του.

Από τη Νέα Δημοκρατία σχολίαζαν επί του θέματος πως η εν λόγω τοποθέτηση «απηχεί αποκλειστικά προσωπικές απόψεις και καθοιονδήποτε τρόπο δεν εκφράζει το κόμμα». Στην προκειμένη περίπτωση, ο Γ. Κύρτσος εμφανίστηκε εκτός της γραμμής που έχει χαράξει για το ζήτημα. Από τη ΝΔ έχει ξεκαθαριστεί σε όλους τους τόνους πως η αξιωματική αντιπολίτευση δεν είναι αντίθετη στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού καθ’ αυτό, αλλά επικρίνει τόσο την προχειρότητα με την οποία το αντιμετώπισε η κυβέρνηση, όσο και την σύγχυση που έχει δημιουργηθεί γύρω από το ζήτημα. Σημείο αιχμής όμως είναι και οι οικονομικοί όροι που θα το συνοδεύουν καθώς από τη μία πλευρά οι ΗΠΑ κάνουν λόγο για συνολικό κόστος 2,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από την άλλη η κυβέρνηση κάνει λόγο για 1,1 δισεκατομμύρια.

Η Πειραιώς εξάλλου τις τελευταίες ημέρες έχει στείλει σαφέστατο μήνυμα στην κυβέρνηση πως η συμφωνία εκσυγχρονισμού των μαχητικών αεροσκαφών θα πρέπει να έρθει στη Βουλή και να συζητηθεί. «Κάθε μέρα ακούμε και κάτι διαφορετικό. Ας έρθουν στη Βουλή να μας εξηγήσουν», αναφέρουν χαρακτηριστικά από την Πειραιώς. Εξειδικεύοντας το αίτημά της, η ΝΔ δια του Τομεάρχη Άμυνας Βασίλη Κικίλια ζητεί άμεση σύγκληση της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.


σχετικα αρθρα