ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΛΑΕ καταγγέλλει πλειστηριασμό α’ κατοικίας ηλικιωμένης με αγροτική σύνταξη 320 ευρώ

Δημοσίευση 20 Οκτωβρίου 2017, 16:12 / Ανανεώθηκε 20 Οκτωβρίου 2017, 16:44
Η ΛΑΕ καταγγέλλει πλειστηριασμό α’ κατοικίας ηλικιωμένης με αγροτική σύνταξη 320 ευρώ
Photo: Sooc
Facebook Twitter Whatsapp

κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε τον πλειστηριασμό του σπιτιού της ηλικιωμένης ως «τον ορισμό της σύγχρονης αναλγησίας και βαρβαρότητας»

Στα γραφεία της ΛΑΕ, βρέθηκε ο κ. Κώστας Γκότσης, γιος της 78χρονης, η οποία έχασε τη πρώτη κατοικία της σε πλειστηριασμό. Όπως είπε ο ίδιος σε στελέχη της ΛΑΕ και τον γραμματέα του κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζανη, η μητέρα του ζει σε ακραία φτώχεια με κομμένο ρεύμα και μία αγροτική σύνταξη των 320 ευρώ, ενώ νοσηλεύεται μετά από πρόσφατο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Το σπίτι της ηλικιωμένης, που είναι πρώτη και μόνη κατοικία, 60 τ.μ., εκπλειστηριάστηκε από τράπεζα στην τιμή των 20.000 ευρώ, καθώς η ίδια είχε μπει εγγυήτρια σε επαγγελματικό δάνειο του γιου της, ο οποίος χρεοκόπησε λόγω της κρίσης.

Σύμφωνα με γραπτή ανακοίνωση η ΛΑΕ, ο κ. Γκότσης περιέγραψε στα στελέχη του κόμματος τη δική του δεινή οικονομική θέση λόγω της χρεοκοπίας και πρόσθεσε ότι πρότεινε στην τράπεζα ρύθμιση του δανείου, την οποία όμως εκείνη απέρριψε.

Ο κ. Λαφαζάνης κατήγγειλε τον πλειστηριασμό του σπιτιού της ηλικιωμένης ως «τον ορισμό της σύγχρονης αναλγησίας και βαρβαρότητας». Επίσης, επιτέθηκε στα μέσα ενημέρωσης, λεγοντας πως ενώ όλα τα συστημικά μέσα προβάλλουν προπαγανδιστικά τις στημένες και κατασκευασμένες καταγγελίες για δήθεν ματαιώσεις πλειστηριασμών από το κίνημα γόνων βιομηχάνων, ούτε ένα, σχεδόν, δεν ανέφερε τον βάρβαρο πλειστηριασμό της μοναδικής κατοικίας της συγκεκριμένης γυναίκας, που θάφτηκε μέσα στη γενική σιωπή και περιφρόνηση, για να δείξει ποιες απάνθρωπες δυνάμεις κυριαρχούν σε αυτήν τη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ