current views are: 11

22 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση18:55

ΥΠΟΙΚ: «Στον πάγο» τα αναδρομικά των πρώην βουλευτών – «Αγνοούν την κοινωνία»

Το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας το εν λόγω δημοσίευμα σημειώνει μέσω διαρροής πως δεν αποτελεί προτεραιότητα την ικανοποίηση του αιτήματος των πρώην βουλευτών.

Δημοσίευση 18:55’

Το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας το εν λόγω δημοσίευμα σημειώνει μέσω διαρροής πως δεν αποτελεί προτεραιότητα την ικανοποίηση του αιτήματος των πρώην βουλευτών.

Οργισμένες αντιδράσεις από τα κόμματα, αλλά και την παρέμβαση των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας προκάλεσε το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου», σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει… μποναμά σε 100 πρώην βουλευτές που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά.

Το υπουργείο Οικονομικών, σχολιάζοντας το εν λόγω δημοσίευμα σημειώνει μέσω διαρροής πως δεν αποτελεί προτεραιότητα την ικανοποίηση του αιτήματος των πρώην βουλευτών.

«Δεν πρόκειται να εκδοθεί στο προσεχές μέλλον η υπουργική απόφαση που αναφέρεται στο δημοσίευμα» σημειώνει το ΥΠΟΙΚ και προσθέτει σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ«προκαλεί το γεγονός πως πρώην βουλευτές ταγμένοι να υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον εξακολουθούν να ζητούν αναδρομικά αγνοώντας τις μεγάλες και σημαντικές κοινωνικές ανάγκες».

Από την πλευρά του, το υπουργείο Εργασίας, σχολιάζοντας και την ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας που κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι με το νόμο Κατρούγκαλου νομιμοποιούνταν να αξιώσουν αναδρομικά αποζημιώσεις οι πρώην βουλευτές, σχολιάζει: «Η ΝΔ ως κυβέρνηση, με δικό της νόμο, του 2008, δημιούργησε το θέμα και έδωσε “σήμα” διεκδίκησης αναδρομικών σε πρώην βουλευτές. Δικοί της πρώην βουλευτές και πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είναι, όσοι διεκδικούν τα αναδρομικά».

«Ο N. 4387/2016 επιχείρησε να αντιμετωπίσει το τετελεσμένο γεγονός τελεσίδικων αποφάσεων από τη “βιομηχανία” προσφυγών που έστησαν, χωρίς αιδώ “γαλάζιοι” και “πράσινοι” πρώην βουλευτές. Χωρίς το νόμο, οι αποφάσεις αυτές θα ήταν άμεσα εκτελεστές και στο σύνολο των χρημάτων που επιδίκασαν, όπως ισχύει για όλους τους άλλους συνταξιούχους και κάθε Έλληνα πολίτη», διευκρίνισε το υπουργείο

«Αντιθέτως», όπως τονίζει το υπουργείο Εργασίας«με τη διαδικασία πληρωμής που προβλέφθηκε, θα ρυθμιστεί ο τρόπος και ο ρυθμός αποπληρωμής τους με υπουργική απόφαση, ώστε να μην επιβαρύνει απότομα και υπέρμετρα το δημόσιο ταμείο. Η όψιμη οργή του κ. Μητσοτάκη δεν είναι απλώς υποκριτική, αλλά, κυρίως θέλει να συγκαλύψει τις ευθύνες της ΝΔ και των πολιτικών της στελεχών, που αντιλαμβάνονται την πολιτική ως πεδίο πλουτισμού και ατομικών προνομίων. Σε αυτόν τον τομέα πράγματι οι επιδόσεις τους διεκδικούν την “αριστεία”».


σχετικα αρθρα