ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Θ. Δρίτσας στο «Ακραίως»: Δεν είμαστε περήφανοι για τη Μόρια και την Αμυγδαλέζα

Δημοσίευση 23 Οκτωβρίου 2017, 11:08 / Ανανεώθηκε 23 Οκτωβρίου 2017, 11:08
Θ. Δρίτσας στο «Ακραίως»: Δεν είμαστε περήφανοι για τη Μόρια και την Αμυγδαλέζα
Facebook Twitter Whatsapp

Ο κ. Δρίτσας μίλησε και για το μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ότι «είναι ένα θέμα που αφορά ανθρώπινες ψυχές και διακρατικές σχέσεις».

Για την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ και την αλλαγή στάσης του ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με την Αμερική μίλησε στον Τάκη Χατζή στο ''Ακραίως'' στον ΣΚΑΪ ο βουλευτής του κόμματος Θ. Δρίτσας.

Σύμφωνα με τον ίδιο «Τα τελευταία χρόνια χρόνο με το χρόνο στην περιοχή μας διαμορφώνονται νέες συνθήκες αλλά και στην γενικευμένη διαδικασία ρευστότητας και αστάθειας στην περιοχή. Αυτό το φαινόμενο θα έχει και μέλλον. Αναλυτές με κύρος μιλούν ότι ο πόλεμος στη Συρία θα κρατήσει και 10 χρόνια μπροστά». 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Η παράδοση της Δεξιάς στην Ελλάδα είναι παράδοση υποτέλειας. Αλλο πράγμα ο αντιαμερικανισμός και άλλο ο φιλοαμερικανισμός. Είναι πολιτική στάση. Η Ελλάδα πράγματι υπέφερε σε κάποιες περιόδους από την ιμπεριαλιστική πολιτική των ΗΠΑ».

Ο κ. Δρίτσας εξακολούθησε στο ίδιο μοτίβο λέγοντας: «Μέσα σε αυτό το περιβάλλον που η Ελλάδα επιζητεί να παίξει ρόλο σταθερότητας, ο Έλληνας πρωθυπουργός συναντά τους παράγοντες της ομογένειας, επιχειρηματίες, την Κριστίν Λαγκάρντ. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει κοινές αξίες με τον Ντ. Τραμπ».

Σε σχέση με τα F-16, ο βουλευτής υπογράμμισε: «'Οπως είπε και ο Δ. Τζανακόπουλος όταν κανείς μιλά για εξοπλισμούς δεν αισθάνεται όμορφα. Την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου στη διαρκή επιτροπή εξοπλιστικών προγραμμάτων στη Βουλή υπήρξε με τον αριθμό 2 ως θέμα η αναβάθμιση των F16. Δεν είπε κανείς ότι κανείς ότι η χώρα δεν πρέπει να μένει χωρίς εξοπλισμό. Η Ελληνική αεροπορία έχει ένα στόλο. Το γιατί τα πήρε αφορά το παρελθόν. Δεν είναι μαραθώνιος εξοπλισμός».

«Έχουμε αποφασίσει ότι θα συμμετάσχουμε στην κυβερνώσα Αριστερά. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποσυρθεί. Στο δίλημμα αυτό αποφασίσαμε να μην αποσυρθούμε». 

Δεν είμαστε περήφανοι για την Αμυγδαλέζα και την Μόρια

Ο κ. Δρίτσας μίλησε και για το μεταναστευτικό, επισημαίνοντας ότι «είναι ένα θέμα που αφορά ανθρώπινες ψυχές και διακρατικές σχέσεις». 

«Κατραγράφονται ελλείψεις διαρκώς και θα εξακολουθούν να καταγράφονται. Η επάρκεια των δομών εξαρτάται από τον αριθμό των ατόμων που έρχονται. Στην Αμυγδαλέζα πρέπει να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις. Δεν είμαστε καθόλου περήφανοι ούτε για την Αμυγδαλέζα ούτε για τη Μόρια. Ξέρουμε τις ανάγκες που υπάρχουν και ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν» υποστήριξε ο βουλευτής.

«Η Ελλάδα έχει να αντιμετωπίσει γύρω στους 60.000 ενώ παλιότερα είχε 800.000 ή και 1 εκατ. Το αντιμετώπισε. ΄Ομως η κατάσταση πρέπει επειγόντως πρέπει να εκτονωθεί. Η Μόρια πρέπει να αποσυμφορηθεί».