ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ανοιχτός σε συμμετοχή υπό όρους στην επόμενη κυβέρνηση ο Στ. Θεοδωράκης

Δημοσίευση 27 Οκτωβρίου 2017, 22:33 / Ανανεώθηκε 28 Οκτωβρίου 2017, 10:50
Ανοιχτός σε συμμετοχή υπό όρους στην επόμενη κυβέρνηση ο Στ. Θεοδωράκης
Facebook Twitter Whatsapp

Σε ότι αφορά τις εκλογές για την ηγεσία της κεντροαριστεράς εξέφρασε την άποψη ότι "την ενότητα και τη συνοχή θα την εγγυηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 12 Νοεμβρίου

Θετικός σε ότι αφορά την συμμετοχή του στην επόμενη κυβέρνησης εμφανίζεται ο Σταύρος Θεοδωράκης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι η ενέργειά του αυτή προϋποθέτει κάποιους όρους.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, θεωρεί καταστροφική για την οικονομία την απλή αναλογική και τονίζει ότι η ελπίδα δεν βρίσκεται ούτε στη συντηρητική ΝΔ ούτε στον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ότι αφορά τις εκλογές για την ηγεσία της κεντροαριστεράς εξέφρασε την άποψη ότι "την ενότητα και τη συνοχή θα την εγγυηθούν οι εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες στις 12 Νοεμβρίου. Και κανείς δεν θα τολμήσει να αμφισβητήσει έναν αρχηγό που έχει νωπή λαϊκή εντολή από εκατοντάδες χιλιάδες. Εγώ έχω πει πολλές φορές καθαρά ότι σε αυτή την προσπάθεια μπορώ να είμαι και στρατηγός, μπορώ να είμαι και στρατιώτης. Γι’ αυτό πρέπει να το πουν και οι άλλοι διεκδικητές της ηγεσίας και κυρίως η κυρία Γεννηματά, που είναι η αρχηγός του άλλου κοινοβουλευτικού κόμματος. Μετά τις εκλογές όμως πρέπει να περάσουμε από τους αρχηγούς στην παράταξη. Χρέος, βέβαια, του νέου αρχηγού θα είναι να ενώνει και να μην λειτουργεί ως ομαδάρχης. Να δημιουργήσει ένα ζωντανό, σύγχρονο κόμμα, με σεβασμό στη διαφορετική άποψη αλλά και με γερό τιμόνι", αναφέρει ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ερωτηθείς για το αν είναι ανοικτός σε κυβερνητικές συνεργασίες αναφέρει πως "χρέος όλων μας είναι να σκεφτόμαστε με ποιον τρόπο θα κυβερνηθεί η χώρα. Η συμμετοχή μας σε μια κυβέρνηση δεν είναι συμφωνία για τις καρέκλες -όπως γίνεται μέχρι σήμερα-, αλλά συμφωνία για τις λύσεις".

Για τα κόμματα αναφέρει πως "δεν υπάρχει ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτό το μείγμα αριστερισμού και ακροδεξιάς κρατάει τη χώρα πίσω. Η ελπίδα, βέβαια, δεν είναι η συντηρητική ΝΔ. Για να πάει η χώρα μπροστά πρέπει να αποφύγουμε και τους λαϊκίστικους υφάλους και τους συντηρητικούς σκοπέλους".

Ο Στ. Θεοδωράκης αναφέρει επίσης πως πρέπει να αποφύγουμε την απλή αναλογική. "Ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει πέντε κομμάτια, η ΝΔ άλλα πέντε και όλα θα μυρίζουν διάλυση. Δεν θα το αντέξει η εύθραυστη έτσι κι αλλιώς οικονομία" υπογραμμίζει ο επικεφαλής του Ποταμιού.