current views are: 7

29 Οκτωβρίου 2017
Δημοσίευση10:52

Μαξίμου και ΣΥΡΙΖΑ σε «πυρετό» διεργασιών – Από την αξιολόγηση, τις επενδύσεις, μέχρι και τα F-16

Συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία

Δημοσίευση 10:52’

Συνεδριάζει η πολιτική γραμματεία

Έντονες θα είναι οι διεργασίες στον κομματικό και κυβερνητικό συνασπισμό το επόμενο διάστημα, καθώς πέρα από το μείζον ζήτημα της αξιολόγησης, που αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, μια σειρά από θέματα εκκρεμούν να συζητηθούν με στελέχη της Κουμουνδούρου από την εσωκομματική αντιπολίτευση να ζητούν άμεσα ενημέρωση.

Είναι χαρακτηριστικό πως αύριο στις 10.30 το πρωί θα συνεδριάσει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να συζητηθούν όλες οι πολιτικές εξελίξεις. Υπενθυμίζεται πως στο συγκεκριμένο κορυφαίο όργανο συμμετέχει ο Νίκος Φίλης που όλο το προηγούμενο διάστημα είχε ασκήσει έντονη κριτική για την αναβάθμιση των F-16 και τον τρόπο που έγινε, αλλά και στελέχη της κίνησης των ¨53+¨, που ζητούν επιτακτικά όλο το τελευταίο διάστημα και σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος. Η ΚΕ έχει να συνεδρίασει από το καλοκαίρι.

Από το Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο τονίζουν πως ο πρωθυπουργός έδωσε τις κατάλληλες εξηγήσεις για όλα από το βήμα της Βουλής απαντώντας στην ερώτηση του Σταύρου Θεοδωράκη, ενώ αύριο θα ενημερώσει συνολικά και το κόμμα.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού μέσα στον Νοέμβριο θα καθορίσει και πότε θα συνεδριάσει και η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να ενημερωθεί και από τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους Θεσμούς. Καλά πληροφορημένες πηγές θεωρούσαν «δύσκολο», μιλώντας στο newpost.gr, οι «144» να βρεθούν μέσα στην εβδομάδα.

Ήδη για τον επόμενο μήνα έχουν προγραμματιστεί δυο ταξίδια του Αλέξη Τσίπρα. Στις 17 Νοεμβρίου στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας στη Σύνοδο Κορυφής για τα Κοινωνικά και Εργασιακά Δικαιώματα και στις 24 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες για την Ανατολική Εταιρική Σχέση.

Στο Μαξίμου τις επόμενες ημέρες θα δοθεί έμφαση στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης με το κλίμα να είναι καλό χωρίς, όμως να υπάρχει εφησυχασμός. Έμφαση εξακολουθεί να δίνεται και στο κομμάτι των επενδύσεων με την task force ή την αρμόδια διυπουργική επιτροπή να ενεργοποιείται τις επόμενες ημέρες. Στο υπουργείο Οικονομίας έχει φτάσει το πρώτο αμερικανικό κλιμάκιο για τις επενδύσεις που συστάθηκε κατά την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ.

Στον «πυρετό» των συσκέψεων πρέπει να συνυπολογιστούν και οι προετοιμασίες για το επόμενο περιφερειακό συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Νοέμβριο στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.


σχετικα αρθρα